Mer Smak 1
HÄLSA / Mustaschkampen S VEGETARISK KåLPUDDING TI
D: 1 TIMME UGN: 175° Testa Siri Barjes vegetariska recept nästa gång du gör kålpudding. Såå gott! Kålpudding är en riktig klassiker. 4–6 PORTIONER 500 g formbar färs k 2 msk rapsolja k 1 kg spetskål k 2 gula lökar k 2 vitlöksklyftor k 50 g smör k 2 msk ljus sirap k 1 msk vetemjöl 2 ½ dl matlagningsgrädde k 1 ½ crème fraiche k 1 grönsaksbuljongtärning 2 msk ljus soja 1 msk mörk soja salt TILLBEHÖR k persilja eller gräslök k kokt potatis k rårörda lingon GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175°. Stek färsen gyllene i rapsolja, lägg på ett fat. 2. Grovhacka kål, lök och vitlök. Stek dem mjuka (i samma panna som färsen) i smöret, det ska få lite färg. 3. Vänd ner färsen och tillsätt resten av ingredienserna och låt koka ihop några minuter. 4. Häll upp i en form och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Strö över persilja eller gräslök. Servera med kokt potatis och rårörda lingon. I R I B A R J E