Mer Smak 1
Måndag KINESISK KÅLPUDDING MED INGEFäRSYOGHURT TI
D: 45 MIN UGN: 200° Soja och sirap gör kålen underbart god. 4 PORTIONER k 1 gul lök, finhackad k 1 vitlöksklyfta, finhackad 2 msk neutral olja k 500 g nötfärs/blandfärs k 2 dl kokt matvete k 1 msk riven ingefära k 1 ägg ½ tsk salt k 500 g vitkål, strimlad 1 msk sirap k 1 msk soja k 25 g smör INGEFÄRSYOGHURT k 3 dl yoghurt 10 % k ½ msk riven ingefära k 1 msk honung salt GÖR SÅ HÄR 1. Stek lök och vitlök i 1 msk olja utan att den tar färg. Låt svalna. Blanda färs, matvete, ingefära, ägg och salt. 2. Stek kålen i 1 msk olja tills den fått färg. Tillsätt sirap och soja. Blanda en tredjedel av kålen med färsen, gör ett stekprov och smaka ev upp med salt och peppar. 3. Varva resten av kålen med färsen i en smord form. Avsluta med kål. Hyvla över smör och baka i ugn ca 30 min. 4. Ingefärsyoghurt: Blanda samman yoghurt, ingefära och honung. Smaka av med salt. 5. Servera med sallad och ingefärsyoghurt. TASTES JUST LIKE A REGULAR IPA, BUT THEREIN LIES THE SPECIAL EFFECT. IT’S ALCOHOL-FREE! mer smak nr 5 2022 Ytterligare fyra smarta rätter.