Mer Smak 1
FESTLIG HÖST! / Med säsongens godaste RIMMAD TORS
K MED BRYNT SMöR & POTATISPURé TID: 1 TIMME Den friska äppelsalladen bryter av och gör rätten helt ljuvlig. 4 PORTIONER k 600 g sej-, kolja-, eller torskfilé ½ msk salt k 2 msk smör BRYNT SMÖR k 100 g smör POTATISPURÉ k 400 g potatis k 2 dl mjölk k 50 g smör Tips! Du kan välja den vita fisk som har bäst pris. m p ÄPPELSALLAD k 400 g gulbetor, skalade, tärnade och ev lätt kokta k 2 äpplen, tärnade k 1 citron, finrivet skal och saft k 1 dl hackad persilja k 35 g rucola k 4 msk kapris k 1 msk olivolja salt och peppar TILL SERVERING k krasse k riven pepparrot GÖR SÅ HÄR 1. Strö salt på fisken och låt vila ca 20 min. mer smak nr 6 2022 å f 2. Brynt smör: Bryn smöret i kastrull till gyllene och nötig doft. 3. Potatispuré: Skala potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten. Värm upp mjölk och smör tillsammans. Vispa samman potatisen med den varma mjölken till luftig konsistens. Smaka av med salt. (Vispa inte för länge, då blir det klistrigt.) 4. Äppelsallad: Blanda gulbetor, äpple, citronskal och saft, persilja, rucola, kapris och olivolja. Smaka av med salt och peppar. 5. Klappa fisken torr och stek i smör ca 3 min på varje sida, beroende på tjocklek. 6. Servera fisken med puré, sallad, brynt smör och pepparrot blandat med krasse. 13 S m a k f i x r u o c h – d u p l ä e g g n o g i k g s i d t !