Mer Smak 1
SARAS SÖTA / Chokladtårta ChokladÄLSKARE, D SE HI
T! etta är kladdkakornas moder, med massor av chokladsmak och ljuvlig glasyr. RECE P T : S A R A B E GNER F OTO & S T Y L I N G : E V A H I L D ÉN FRANSK CHOKLADTÅRTA TID: 1 TIMME UGN: 175° 12 BITAR k 200 g mörk choklad, 70 % k 150 g smör, rumsvarmt k 2 dl socker k 4 ägg, delade i gulor och vitor k 1 ½ dl vetemjöl GLASYR k 100 g choklad, 70 % k 1 msk smör GÖR SÅ HÄR 1. Smöra och bröa en form, 24 cm i diameter, med löstagbara kanter. 2. Smält chokladen, i mikro eller i bunke över vattenbad. Rör smör och socker poröst. Rör i en äggula i taget och tillsätt mjölet. 3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Vänd ner chokladen i smeten. 4. Häll smeten i formen och grädda 30–35 min. Kakan ska inte bli genomgräddad utan vara lös i mitten när man tar ut den. Låt svalna. 5. Glasyr: Smält chokladen i mikro eller i bunke över vattenbad. Rör ner smöret. Häll/bred glasyren över kakan. Servera gärna kakan med bär och lättvispad grädde. 58 mer smak nr 6 2022