Mer Smak 1
HELG! / Potatis R O V A F KROSSAD POTATIS TID: 40
MIN UGN: 200° Olja och brynt smör gör det här till den allra godaste potatisen. 4 PORTIONER k 800 g mjölig potatis k 80 g smör k ½ dl olivolja k 1 vitlöksklyfta, mosad med kniv k ½ kruka timjan, grovt skuren salt GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°. Koka potatisen i saltat vatten tills den nästan är klar. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av en stund. 2. Smält smöret i en kastrull under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. 3. Lägg potatisen på en smord ugnsplåt eller bakplåtspapper. Krossa varje potatis lätt med en gaffel. De ska fortfarande hålla ihop. 4. Salta och ringla över olja och det brynta smöret. Toppa med vitlök och timjan. 5. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 20 min. Sätt ev på grilleffekt några minuter i slutet. Tips! Servera till... ALLT! Det här är världens bästa och passar till det mesta. Ett av alla goda sätt att förädla potatis. 52 mer smak nr 6 2022 B A T I S NRNE