Mer Smak 1
FESTLIG HÖST! / Med säsongens godaste KYCKLINGQUE
NELLER MED ROTFRUKTER & SMÖRAD BULJONG TID: 45 MIN UGN: 200° De olika konsistenserna som möts i en smörad buljong ā himmelskt! 4 PORTIONER k 4 morötter, i grova skivor k 4 palsternackor, i grova skivor k 4 potatisar, delade k 1 msk olivolja k 2 gula lökar, hackade k 2 vitlöksklyftor, hackade k 1 msk smör 5 dl vatten k 1 kycklingbuljongtärning k 4 timjankvistar QUENELLER k ½ gul lök, finriven k 1 ägg k 1 citron, finrivet skal och 1 msk saft k 3 msk grädde k 1 msk ströbröd k 1 tsk dragon 1 tsk salt 500 g kycklingfärs TILL SERVERING k 25 g smör k ev 1 kruka körvel salt och peppar GÖR SÅ HÄR 1. Lägg rotfrukter och potatis på en plåt och ringla över olivolja. Salta. Baka i ugn ca 20 min. 2. Fräs lök och vitlök mjuka i lite smör. Häll på vatten, buljong och timjan och koka ca 10 min. 3. Queneller: Blanda lök, ägg, citron, grädde, ströbröd, dragon och salt i en bunke och låt stå ca 5 min. Blanda i färsen och forma queneller med två skedar. (Ha lite olja på skedarna så släpper färsen fint.) 4. Sänk värmen på buljongen. Lägg i queneller och låt sjuda ca 10 min. Ta upp dem och vispa ner smöret i buljongen med stavmixer. 5. Lägg rotfrukterna i tallrikar och häll på buljong. Lägg på queneller och ev körvel. Buljong fylld av höstens mustiga smaker. Perfekt tillagat på 2 minuter! Gör det smidigt för dig med Zeinas Quick nā Easy, ris och bulgur som enkelt tillagas i mikro med ett perfekt resultat på bara 2 minuter. Läs mer på zeinas.se *Erbjudandet gäller dig som fått Mer Smak nr 6. Lokala avvikelser kan förekomma. Medlemserbjudande finns laddat på ditt Coop-kort!*