KLYFTOR, STRESS & BAKTERIER 1
KLYFTOR, STRESS & BAKTERIER VÄLKOMMEN & SYFTE
KLYFTOR, STRESS & BAKTERIER SUMMERINGAR
KLYFTOR, STRESS & BAKTERIER HÄLSOLÄGET
KLYFTOR, STRESS & BAKTERIER HÄLSOTRENDER
KLYFTOR, STRESS & BAKTERIER KLYFTOR
KLYFTOR, STRESS & BAKTERIER STRESS
KLYFTOR, STRESS & BAKTERIER BAKTERIER
KLYFTOR, STRESS & BAKTERIER TRENDSPANING: TARMFLOR
ANS TIDSEPOK
KLYFTOR, STRESS & BAKTERIER UNDERSÖKNING: SÅ MÅR V
I
KLYFTOR, STRESS & BAKTERIER UNDERSÖKNING: SÅ BLIR
VI FRISKARE
KLYFTOR, STRESS & BAKTERIER KÄLLOR & EXPERTER
K ÄLL OR INTERVJUADE EXPERTER ALINE SANTA IZABEL,
grundare, Synbiotic Kitchen ANDREAS GUNRUP, handlare, ICA Kvantum Sannegården ANETTE SÄFHOLM, vd, Gedea Biotech ANNICA SVEDBERG, Farmaci och kvalitetschef, Apotek Hjärtat BJÖRN OLSEN, professor, Uppsala universitet BJÖRN RÖNNERSTRAND, forskare, Centrum för antibiotikaresistensforskning (CARe), Göteborgs universitet CARLA HAMMOND, grundare, Be Time Meditation CHRISTINA KARLSSON, chefsdietist, ICA CHRISTOPHER SLIM, medgrundare, Nicoya DANIEL BERLIN, teknikansvarig, Camanio Care DAVID WATERS, vd, Community Servings DAVID ÅSMAN, affärsutvecklingschef Europa, Lifesum DEVON WHITE, grundare, Field ELISABETH ROTHENBERG, biträdande professor, Kristianstads högskola EMELIE HANSSON, Hållbarhetsstrateg CRstrategi & utveckling, ICA EMMY HEDELL, handlare, ICA Maxi Borås GRAEME MOFFAT, chef för forsknings enheten, Muse GÖRAN KECKLUND, professor, Stressforskningsinstitutet JEROEN TAS, innovations och strategichef, Philips JOHAN CARSTENS-SÖDERSTRAND, universitetsadjunkt, Örebro universitet, och psykolog KARIN ERIKSSON, enhetschef, Vinnova LAUREN LOVATT, grundare, Feed Your Mind Candy LINA SVANBERG, forskare, Rise MAGNUS WIKSTRÖM, handlare, ICA Supermarket Matfors MAI-LIS HELLÉNIUS, professor, Karolinska Institutet MARIANNE LARSSON, chef, Healthtech Nordic MOA SUNDBERG, stadsmiljöstrateg, Helsingborg stad NANCY PEDERSEN, professor, Karolinska Institutet NAOMI IMATOME-YUN, kommunikationschef, Blue Zones Project NIINA VENHO, vd, Moodmetric OLLE LUNDBERG, professor, Stockholms universitet OYTUN YILDIRIMDEMIR, grundare Eatit PATRIK NYGREN, handlare, ICA Kvantum Örnsköldsvik PAUL MILLER, forskningsansvarig, Synlogic PAULA FRÖSELL, Leg. dietist och ansvarig för Hälsa, Mat och Måltider ICA PERNILLA SANDVIK, doktor i kostvetenskap, Uppsala universitet PETER SALMI, utredare, Socialstyrelsen PETRA SOMMARLUND, projektledare, Rise PIA SVEDBERG, forskare, Karolinska Institutet RACHAEL A. DONALDS, grundare, Biosay ROBERT CAESAR, docent, Wallenberglaboratoriet, Göteborgs universitet SAM POLK, grundare, Everytable SANDRA WINTER, forskningschef, Well for Life, Stanford SARAY BENTLEY, grundare, Made in Hackney SVEN BREMBERG, docent, Karolinska Institutet SVEN NYGREN, grundare, Serenbe RAPPORTANSVARIG ICA: AnnKatrin Tottie KONCEPT OCH PROJEKTLEDNING: Johan Åkesson, Sprillo REDAKTÖR OCH RESEARCH: Jonna Dagliden Hunt, Sprillo PROJEKTLEDARE ICA: Lieselott Liljevik FORM/AD: Magda Lipka Falck, Designkontoret Silver ILLUSTRATIONER: William Sörqvist, Cécile Hallberg och Rebecca BergOlsson 77