Buffé 1
Buffé NOVEMBER – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé I VÄNTAN PÅ JULEN
Buffé Säsongens godaste saffransbak stavas babka.
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé JULENS SJU TURER
JULBORD TUR 1 De traditionella turerna inleds med
en tallrik olika sorters sill och kanske strömming, med tillbehör som knäckebröd och kokt potatis. VISSTE DU ATT... … senapssillen lagats på ungefär samma sätt sedan 1930-talet? TOFUSILL MED SENAP 6–8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 270 g naturell fast tofu 1 dl senap 1 dl skånsk senap 1 ½ dl brun farin strö 2 tsk vitvinsvinäger 1 dl neutral olja 1 dl hackad dill 1 dl hackad purjolök salt, peppar GÖR SÅ HÄR 1. Skär tofun i bitar. Vispa ihop senap, socker och vinäger i en bunke. Tillsätt oljan droppvis under fortsatt vispning. Rör i dillen och purjolöken. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner tofun i såsen. 2. Lägg i en väl rengjord glasburk med lock. Låt gärna stå i kylen 1–2 dygn före servering. ÖRT- OCH VITLÖKSGRAVAD STRÖMMING 6–8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 kg strömmingsfiléer 1 liter vatten 2 dl ättiksprit (12 %) salt, peppar Örtsås 1 kruka basilika 1 kruka dill 1 kruka persilja 5 dl crème fraiche 3 msk majonnäs 1 msk dijonsenap GÖR SÅ HÄR TIPS! Recept på klassisk senapssill hittar du på buffe.se INGEFÄRS- OCH CITRUSSILL 6–8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 burkar inläggningssill à 420 g 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 10 svartpepparkorn 1 liten rödlök ca 5 cm färsk ingefära 10 cm purjolök 1 ½ msk finrivet citronskal GÖR SÅ HÄR 1. Koka upp ättika, socker och 3 dl vatten med pepparkorn. Låt sjuda ca 5 minuter. Ta från värmen och låt lagen kallna. 2. Skala rödlök och ingefära. Ansa och skölj purjolöken. Skär rödlök, ingefära och purjolök i tunna skivor. 3. Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar. Varva sill med ingefära, lök och citronskal i en väl rengjord glasburk med lock. Häll på lagen och sätt på lock. Låt stå i kylen 1–2 dygn före servering. 22 BUFFÉ #11/2020 1. Frys strömmingen minst 2 dygn. Tina. Dra av skinnet från strömmingen. Rör ihop vatten, ättika och 2 msk salt. Lägg ner strömmingen. Låt stå i kylen över natten eller minst 10 timmar, rör då och då. 2. Häll av lagen och låt strömmingen rinna av på hushållspapper. 3. Örtsås: Hacka örterna och mixa alla ingredienser till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. 4. Blanda såsen med strömmingen och lägg i en väl rengjord glasburk med lock. Låt gärna stå i kylen minst 1 dygn före servering.
Buffé NYA IDÉER FÖR MELLANDAGARNA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING