Buffé 1
Buffé NOVEMBER – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé I VÄNTAN PÅ JULEN
Buffé Säsongens godaste saffransbak stavas babka.
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé JULENS SJU TURER
Buffé NYA IDÉER FÖR MELLANDAGARNA
NEDVARVNING PASTA MED LAX OCH CITRONMASCARPONE 4
PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 400 g pasta, gärna pappardelle 150 g strimlad grönkål eller spenat 2 rivna vitlöksklyftor 1 msk olivolja 250 g mascarpone 1 ½ msk finrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice ca 150 g kall- eller varmrökt lax salt, svartpeppar riven parmesan eller annan smakrik ost GÖR SÅ HÄR 1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 2 dl av pastavattnet. Fräs grönkål och vitlök i oljan ca 5 minuter på medelvärme. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. 2. Rör ihop mascarpone, citronskal och -juice, ½ tsk salt och ½ tsk peppar. Rör ner pastan och mascarponen och lite av pastavattnet i grönkålen och rör till en krämig pasta på låg värme. Toppa med laxen och parmesan. CUBAN SANDWICH 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 2 baguetter 4–6 hela saltgurkor 4 msk senap 8 skivor julskinka ca 16 skivor ost t ex cheddar GÖR SÅ HÄR 1. Dela baguetterna på mitten och skär längsmed. Skär gurkan i skivor längsmed. Bred på senap på alla bröd och fördela osten på. Lägg saltgurka och julskinka på hälften och lägg ihop. Grilla i en smörgåsgrill eller stek i lite olja i en stekpanna. 2. Dela mackorna på hälften och ät direkt. TIPS! Har du toastbröd i frysen? Använd det istället för baguette. HALLOUMILASAGNE 4–6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 2 förp krossade tomater à ca 390 g 1 tsk flytande honung 1 grönsaksbuljongtärning 1 tsk torkad rosmarin ½ tsk chiliflakes ½ tsk salt ½ tsk svartpeppar 150 g strimlad grönkål eller brysselkål 400 g halloumi ca 9 torkade lasagneplattor 1 ½ dl riven lagrad ost GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 220 °C. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuk i oljan utan att de får färg, ca 3 minuter. Tillsätt krossade tomater, honung, buljongtärning, rosmarin, chiliflakes, salt, peppar och 2 dl vatten. Låt koka ca 5 minuter. Rör ner kålen och låt koka ytterligare någon minut. 2. Riv halloumin grovt. Varva tomatsås, lasagneplattor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost. Ställ in i mitten av ugnen ca 30–40 minuter. 39 BUFFÉ #11/2020
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING