Buffé 1
Buffé NOVEMBER – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé I VÄNTAN PÅ JULEN
Buffé Säsongens godaste saffransbak stavas babka.
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé JULENS SJU TURER
JULBORD TUR 5 Innan den söta avslutningen är det
dags för en salt dessert, valfria ostar med tillbehör som glöggkokta päron och färsk frukt. GLÖGGKOKTA PÄRON 8–10 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER JULIGT FRÖKNÄCKE 8–10 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 8 små eller 4 stora fasta päron t ex Conference 5 dl glögg GÖR SÅ HÄR 1. Skala päronen, skär i fyra klyftor om de är stora. Koka upp glögg i en kastrull. Lägg i päronen och koka ca 2 minuter. Ta från värmen och lägg päronen och lagen i en väl rengjord glasburk med lock. Låt svalna. 2. Låt stå i kylen över natten eller minst 8 timmar. 1 dl rismjöl 1 dl sesamfrön 1 dl pumpakärnor 1 dl solrosfrön ½ dl hela linfrön 2 tsk farinsocker 1 tsk malen ingefära ½ tsk malen kanel 1 tsk salt 2 dl vatten ½ dl rapsolja 32 BUFFÉ #11/2020 GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 150 °C. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vattnet och häll över mjöl- och fröblandningen. Tillsätt oljan och rör runt så att allt blandar sig. Låt stå och svälla 15 minuter. 2. Lägg smeten på en bakpappersklädd plåt. Lägg ett bakplåtspapper över och tryck eller kavla ut smeten jämnt. Dra bort det översta pappret och grädda i mitten av ugnen ca 1 timme eller tills det är torrt. 3. Dra över bakplåtspappret med knäcket på ett galler. Låt svalna och bryt sedan i bitar. Förvara knäcket torrt.
Buffé NYA IDÉER FÖR MELLANDAGARNA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING