Buffé 1
Buffé NOVEMBER – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé I VÄNTAN PÅ JULEN
Buffé Säsongens godaste saffransbak stavas babka.
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé JULENS SJU TURER
Buffé NYA IDÉER FÖR MELLANDAGARNA NEDVARVNING Nya
idéer för Recept på cuban sandwich hittar du på nästa uppslag. TEXT ANNA HELLSTEN RECEPT SOFIA NILSSON STYLING LINNEA SALMÉN MATSTYLING LINDA LUNDGREN FOTO ROLAND PERSSON Om uppladdningen inför julen är A, så är nedvarvningen O. Ta en paus från julens smaker och förvandla resterna från julbordet till härlig comfort food! LIKA EFTERLÄNGTAD OCH förförisk som julmaten är under julen, lika oaptitlig kan den te sig under täckena av plastfolie när kalendern börjar krypa framåt mellandagarna och till och med julskinkan själv börjar se ut som om den ledsnat på att åka ut och in ur kylen. Vore det inte alldeles enormt skönt att få ta det lugnt i soffan med, tja, en hämtpizza eller tolv bitars sushi istället för ännu en pliktskyldig skinkmacka på vörtbröd? DEN GIVNA LÖSNINGEN på problemet borde förstås vara att inte förbereda mer julmat än vad som kan tänkas gå åt, men alla som sett en välmenande släkting komma dragandes med 200 prinskorvar, trippla fruktkakor eller kilovis med gravad lax vet att det är lättare sagt än gjort. Räddningen heter förstås rester och om det låter präktigt så tänk rester på rätt sätt – med andra tillbehör, nya texturer och otippade kryddor kan även en julmatsrest framstå som både kul och distinkt icke-julig. Laxen kan transformeras till husmansklassikern laxpudding eller ätas på asiatiskt vis med ris och frisk ingefära och julskinkan får nytt liv tillsammans med ost och picklade grönsaker i den berömda och supersmaskiga Florida-mackan cuban sandwich eller i form av en krispig schnitzel med ris och frisk gurka. Bäst av allt? Nu när gästerna gått hem får du hela restfesten för dig själv. / 37 BUFFÉ #11/2020 mellandagarna
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING