Buffé 1
Buffé NOVEMBER – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé I VÄNTAN PÅ JULEN
Buffé Säsongens godaste saffransbak stavas babka.
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé JULENS SJU TURER
Buffé NYA IDÉER FÖR MELLANDAGARNA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING SOFIAS SPANING Det lagar jag
helst just nu: Carbonaralasagne Har du testat carbonara-lasagne? En magisk rätt där två av mina favoriter lagas i en och samma form! MISSA INTE Vill du se hur man gör lasagnen steg för steg? Eller letar du efter ännu mer matig inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. TÄVLA OM BOKEN VINTER HOS WOOD. Skicka dina svar och din adress till buffe@ studiobon.com med ämnesraden “Vinter hos Wood” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk kuvertet med “Vinter hos Wood“. Vi behöver ditt bidrag senast 30 november. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Är apelsin… A … ett bär? B ... en frukt? C ... en grönsak? 2. När serverades den första hamburgaren i Texas? A 1860-talet B 1880-talet C 1920-talet CARBONARA-LASAGNE 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 300 g pancetta eller bacon 3 vitlöksklyftor 2 förp ricotta à 250 g 2 dl riven ost t ex cheddar 1 dl fi nriven parmesan eller pecorino 1 msk hackad timjan 4 dl vispgrädde 12 torkade lasagneplattor 4 små ägg smör, salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 °C. Tärna pancettan. Skala och hacka vitlöken. Stek pancettan i en stekpanna tills den är gyllene. Sänk värmen och tillsätt vitlöken, stek ytterligare någon minut. Sila bort fettet och lägg fräset i en bunke. 2. Rör ner ricotta, ost, parmesan, timjan och grädde. Smaka av med salt och peppar. 3. Varva lasagneplattorna med ostkrämen i en smord ugnsform ca 25 x 15 cm. Avsluta med ostkrämen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. 4. Ta ut lasagnen och tryck ut ett hål med två skedar. Knäck i ett ägg. Upprepa med resterande ägg. Täck formen med folie och ställ in i ugnen ytter gare 8–10 minuter tills äggen precis stanna .t Låt gärna vila minst 10 minuter innan servering. Toppa gärna med timjan. li 3. I vilken tur äts julskinkan på julbordet? A Tur 1 B Tur 2 C Tur 3 Rätt svar från Buffé #10: 1. Betacyanin 2. Ris 3. Beyoncé SÖNDAGSPREPPEN Att lösa ekvationen vardag plus matlust är inte alltid lätt. Hitta inspirationen med vårt koncept Söndagspreppen, alltid på buffe.se RECEPT OCH STYLING SOFIA NILSSON FOTO LENNART WEIBULL Sofi a Nilsson, Receptkreatör 47 BUFFÉ #11/2020 Buffé #12 kommer 16 december.