Loading...
Buffé 1
Buffé NOVEMBER – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé I VÄNTAN PÅ JULEN
Buffé Säsongens godaste saffransbak stavas babka.
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé JULENS SJU TURER
JULBORD LUTFISK MED ÄRTOR OCH BACON 8–10 PERSONER
/ 45 MIN INGREDIENSER GÖR SÅ HÄR ca 1 kg lutfisk (urvattnad) 1 tsk salt ca 300 g bacon eller rimmat sidfläsk 2 msk smör 250 g tinade frysta gröna ärtor 1 msk mortlad kryddpeppar kokt potatis till servering Sås 25 g smör 2 msk vetemjöl 2 dl mjölk (3 %) 3 dl vispgrädde ½ tsk salt 1 krm mortlad kryddpeppar 1. Lutfisk: Sätt ugnen på 200 °C. Skär fisken i portionsbitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Strö över salt. Täck med aluminiumfolie och ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter. 2. Sås: Smält smöret och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölk och grädde, lite i taget under vispning. Låt koka upp under omrörning och koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. 3. Skär baconet i mindre bitar. Stek knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Smält smöret och värm ärtorna i smöret. 4. Servera lutfisken med ärtor, bacon, sås, kryddpeppar och kokt potatis. VISSTE DU ATT... TIPS! Blir det potatis över? Laga laxpudding, se recept på sidan 38. ... i bondehushållets almanacka var Annadagen, den 9 december, tidpunkten för vattenläggning av julens lutfisk? 31 BUFFÉ #11/2020
Buffé NYA IDÉER FÖR MELLANDAGARNA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING