Buffé 1
Buffé NOVEMBER – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé I VÄNTAN PÅ JULEN
Buffé Säsongens godaste saffransbak stavas babka.
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé JULENS SJU TURER
JULBORD TUR 7 Julgodis är kronan på verket, här k
an man hitta godsaker som knäck, kola, brända mandlar, mozartkulor och chokladtryff el. SAFFRANSKOLA MED HAVSSALT 40 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 50 g smör 3 dl strösocker (270 g) 3 dl vispgrädde (300 g) 1 ½ dl ljus sirap (210 g) 1 tsk vitvinsvinäger 2 paket saffran à ½ g 1–2 tsk fl ingsalt GÖR SÅ HÄR 1. Blanda alla ingredienser utom saffran och fl ingsalt i en kastrull. Koka upp och låt koka på medelvärme till 125 °C, det tar 25–30 minuter i en kastrull som mäter ca 21 cm i diameter. Rör då och då. 2. Rör ner saffran. Häll kolasmeten i en liten bakpappersklädd form, ca 15 x 20 cm. Strö över fl ingsalt. Låt svalna i rumstemperatur. 3. Skär kolan i bitar. Förvara i rumstemperatur i en lufttät burk med bakplåtspapper mellan varje lager. Recept på brända mandlar och mozartkulor fi nns på buffe.se VIT CHOKLADTRYFFEL 25 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 dl vispgrädde 300 g hackad vit choklad 25 g rumsvarmt smör rostad kokos, sesamfrön eller hackade nötter att toppa med GÖR SÅ HÄR 1. Koka upp grädden. Ta från värmen och rör ner chokladen. Rör tills chokladen smält och rör ner smöret. 2. Häll i en bakpappersklädd form 25 x 15 cm. Strö över valfri topping och låt svalna i kylen över natten. Skär i bitar. 35 BUFFÉ #11/2020
Buffé NYA IDÉER FÖR MELLANDAGARNA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING