Buffé 1
Buffé NOVEMBER – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé I VÄNTAN PÅ JULEN
Buffé Säsongens godaste saffransbak stavas babka.
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé JULENS SJU TURER
VISSTE DU ATT... JULKÖTTBULLAR 8 PERSONER / 45 MI
N INGREDIENSER ... köttbullar blev en självklar del av julbordet först när de färdigrullade dök upp i frysdiskarna kring 1960-talet? 2 stora gula lökar 1 dl vispgrädde 1 dl mjölk (3 %) 1 dl ströbröd 2 ägg 2 krm kryddpeppar 1 ½ tsk salt 1 ½ tsk socker 1 kg blandfärs smör, rapsolja GÖR SÅ HÄR 1. Skala och skär löken i bitar. Stek den mjuk i 2 msk smör, låt svalna. Blanda löken med grädde, mjölk och ströbröd i en bunke. Mixa slätt och låt svälla 10 minuter. 2. Blanda ner ägg, kryddpeppar, salt och socker. Rör ner färsen och blanda hastigt ihop till en jämn smet. 3. Rulla färsen till köttbullar med oljade händer eller lägg färsen i en spritspåse och tryck ut "bullar" direkt i stekpannan. Stek köttbullarna i omgångar i smör i en stekpanna ca 8 minuter eller tills de är genomstekta. JANSSONS FRESTELSE MED KAPRIS 6–8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 3 gula lökar 1 ½ kg fast potatis 5 msk smör 1 dl hackad kapris 5 dl vispgrädde 2 dl mjölk (3 %) 2 msk ströbröd GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 ˚C. Skala lök och potatis. Skiva löken tunt och fräs den i 2 msk av smöret i en stekpanna tills den mjuknar utan att den får färg. Skär potatisen i tunna strimlor. Recept på rödbetssallad med äpple hittar du på buffe.se 2. Varva potatis, lök och kapris i en smord ugnssäker form, ca 22 x 30 cm. Börja och avsluta med potatis. Koka upp grädden och mjölken och häll över. Strö över ströbrödet och klicka på resten av smöret. 3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Täck ev med aluminiumfolie mot slutet. KARAMELLIG BRYSSELKÅL 6 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 500 g brysselkål 1 ½ msk rörsocker ½ msk vitvinsvinäger ¾ dl vatten 2 msk smör salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Ansa och skär brysselkål i halvor. Vispa ihop socker, vinäger och vatten tills sockret lösts upp. 2. Stek brysselkålen i smör i en stekpanna 1–2 minuter. Häll på vinägerblandningen. Rör om och låt all vätska koka in. Smaka av med salt och peppar. TIPS! Blir det brysselkål över? Laga halloumilasagne, recept hittar du på sidan 39. REVBENSSPJÄLL MED INGEFÄRA OCH HONUNG 8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 ½ kg tjocka revbensspjäll 1 dl vatten 2 tsk salt Marinad ½ dl äppelcidervinäger 3 msk flytande honung ½ dl japansk soja ½ dl olja 2 krm svartpeppar 3 msk riven färsk ingefära GÖR SÅ HÄR 1. Marinad: Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg revbensspjället i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden. Knyt ihop och vänd påsen så att marinaden kommer åt allt kött. Låt marinera minst 4 timmar i kylen, helst över natten. 2. Sätt ugnen på 175 ˚C. Ta ut köttet och lägg det i en ugnsform. Häll på marinaden och vattnet. Krydda med salt. Ställ in i mitten av ugnen 1–1 ½ timme. Vänd köttet då och då, ös gärna med marinaden under tiden. Späd med mer vatten om det börjar bränna i pannan. Spjällen är klara när köttet lossnar från benen. Skär köttet i bitar och servera.
Buffé NYA IDÉER FÖR MELLANDAGARNA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING