Buffé 1
Buffé NOVEMBER – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé I VÄNTAN PÅ JULEN
Buffé Säsongens godaste saffransbak stavas babka.
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé JULENS SJU TURER
JULBORD TUR 6 Äntligen dessert! Söta favoriter so
m ris à la Malta och en julig cheesecake blir ett perfekt avslut på det dignande julbordet. VISSTE DU ATT... … ris à la Malta började ätas i Sverige runt 1910 om än inte nödvändigtvis till jul? CHEESECAKE I GLAS MED PEPPARKAKA OCH LINGON 6–8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 dl tinade frysta lingon 1 ½ dl florsocker 200 g färskost 2 dl vispgrädde 1 tsk vaniljsocker ca 20 pepparkakor GÖR SÅ HÄR 1. Blanda lingon och ¾ dl florsocker. Vispa färskost, grädde, ¾ dl florsocker och vaniljsocker fluffigt. 2. Varva krämen med krossade pepparkakor och lingon i glas. RIS À LA MALTA 8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 dl grötris 4 dl vatten ½ tsk salt 6–8 dl mjölk 2 dl vispgrädde ½ dl florsocker 1 msk vaniljsocker 2 apelsiner hackad sötmandel att toppa med GÖR SÅ HÄR 1. Koka riset med vatten och salt i en gryta ca 10 min under lock. Tillsätt mjölken och låt stå och svälla på svag värme ca 45 minuter under lock. Rör om då och då. Låt svalna. 2. Vispa grädden med floroch vaniljsocker. Vänd ner grädden i den kalla gröten. 3. Skala apelsinen med kniv. Skär i apelsinen i mindre bitar och servera till ris à la Maltan. Toppa med mandel. TIPS! Perfekt att göra av den överblivna julgröten. 33 BUFFÉ #11/2020
Buffé NYA IDÉER FÖR MELLANDAGARNA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING