Nyt t i g t GODIS Fruktremmar i två smaker 2 PLÅT
AR 10 MIN 4–7 TIMMAR I UGNEN 6 nektariner 450 g jordgubbar, frysta och tinade 1 dl flytande honung msk färsk mynta, hackad kokosolja 1. Sätt ugnen på 55 . 2. NEKTARINREMMAR: Skär försiktigt bort nektarinens tunna skal. Hacka fruktköttet och mixa med dl honung. Rör i myntan. 3. JORDGUBBSREMMAR: Mixa jordgubbarna med dl honung i en annan skål. 4. Smörj två bakplåtspapper med kokosolja. Lägg på plåtar. Häll nektarinsmeten på det ena och jordgubbs smeten på det andra. Bred ut smeten så jämnt som möjligt med hjälp av en slickepott. 5. Låt torka i ugnen och öppna luckan varannan timme för att släppa ut fukt. Hur lång tid det tar att få remmarna klara beror på ugnen, men räkna med 4–7 timmar. 6. Klipp de torra remmarna med en sax och förvara mörkt och svalt i en burk med lock. Godis på rulle Nyttigt godis som barnen gillar låter det för bra för att vara sant? Det är det inte, tid är allt du behöver för att göra remmar på jordgubbar och nektariner! Recept och foto EVELINA GÖRANSSON HEMLAGAT 11