Sommarsmak e r TÅRTKALAS VINJETT Lorem sd i faoi
fsl Chokladtårta med mascarpone och björnbär 6-8 PORTIONER 1 TIMME 30 MIN I UGN TÅRTBOTTEN 2 dl vetemjöl 4 msk kakao tsk bakpulver tsk bikarbonat tsk flingsalt 7 5 g mörk choklad, 70 kakao 100 g mjukt smör 1 dl ljust muscovadosocker, hårt packat 2 ägg, rumsvarma 1 dl mjölk, rumsvarm 1. TÅRTBOTTEN: Värm ugnen till 175 . Smörj två formar, 15 cm i diameter, och pudra med lite vetemjöl. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt. Hacka chokladen och smält över vattenbad eller i mikro. Låt svalna. 2. Vispa smör och socker krämigt i en stor skål. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa till en jämn smet. Vispa i chokladen. 3. Tillsätt mjölblandningen och mjölken i omgångar. Rör slätt. Fördela i formarna och jämna till. Grädda 25-30 minuter. Känn efter att de är torra i mitten. Låt svalna i formarna 10 minuter innan du stjälper upp dem på galler. Låt svalna helt. 4. CHOKLADGLASYR: Hacka chokladen och smält med smöret i en kastrull på låg värme. Häll i en skål och låt svalna till rumstemperatur. 5. Vispa mascarpone och florsocker krämigt. Tillsätt grädden och vispa till en tjock kräm. Lägg en tårtbotten på ett fat. Bred på björnbärsmarmelad och mascarponekräm. Fördela hälften av björnbären ovanpå. Lägg på nästa botten och ringla över chokladglasyr. Dekorera med resten av bären. Chocolate chip cookies 1 stort ägg tsk vaniljpulver CHOKLADGLASYR 7 5g mörk choklad, 70 kakao 35 g smör FYLLNING 125 g mascarpone 2 msk florsocker dl vispgrädde dl björnbärs marmelad 250 g färska björnbär med brynt smör 25-27 STYCKEN 30 MIN TID I UGN OCH KYL 150 g osaltat smör 1 dl ljust muscovadosocker, hårt packat dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat tsk flingsalt 1 50 g chokladknappar eller hackad choklad, 50-70 kakao 1. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör om ibland. Låt sjuda tills små bruna prickar uppstår i botten och det luktar nötigt. Sätt kastrullen i ett kallt vattenbad och rör tills smöret stelnar men fortfarande är mjukt, ca 5 minuter. Vispa smöret pösigt med sockersorterna, ägg och vanilj. Blanda mjöl, bikarbonat och salt och tillsätt det. Vispa tills det precis går ihop. Rör i chokladen och ställ kallt 20 minuter. 3. Värm ugnen till 175 . Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper, ca 1 msk per kaka. Lämna lite mellanrum mellan kakorna. Grädda mitt i ugnen, 11-12 minuter. HEMLAGAT 33