våga prova något nytt. Överraska Kaffe och saft ä
r för många en självklarhet till tårtan, men dina gäster med en läskande cream soda på sommarens första jordgubbar och en nypa vanilj. Svalkande och så gott! Italian cream soda med rostade jordgubbar 4 PORTIONER 15 MIN TID I UGN OCH KYL 2 50 g färska jord gubbar 3 msk vatten 2 tsk balsamvinäger 4 msk flytande honung 1 kryddmått vaniljpulver 4 dl kolsyrat vatten 1 dl vispgrädde krossad is eller isbitar 1. Värm ugnen till 200 . Skiva jordgubbarna och lägg i en ugnsform med vatten, vinäger, honung och vanilj. Blanda försiktigt och sprid ut jordgubbarna i ett lager. Grädda 20 minuter eller tills jordgubbarna är mjuka. Låt svalna. 2. Mixa jordgubbarna och saften som bildats slätt. Täck över och ställ kallt 30 minuter. 3. Häll 3 msk jordgubbskräm och lite krossad is i varje glas. Tillsätt 1 dl kolsyrat vatten och toppa med 2 msk grädde. Rör om precis före servering. 34 HEMLAGAT