Gr illk vä ll KORV RECEPT FÖR 4 PORTIONER 1 Reube
n dog med surkål och Rhode Island Rör ihop dl majonnäs, 1 msk ketchup och 1 nypa cayennepeppar. Vispa 1 dl vispgrädde fast och vänd ner. Smaka av med salt och peppar. Toppa Garants 50 50 mungbönskorv med surkål, finskuren gräslök och Rhode Island-dressingen. 2 Mexican dog med pico de gallo CREMA: Rör ihop dl gräddfil, dl vispgrädde och 1 nypa salt. Täck med plast och låt stå i rumstemperatur i 2 timmar. PICO DE GALLO: Finhacka 1 tomat, liten rödlök och dl koriander. Blanda med saft från lime och msk olivolja. Smaka av med salt och peppar. Lägg skivad avokado, koriander, crema och pico de gallo på kabanoss eller chorizo. 3 Crispy bacon dog med lökringar Vispa 1 ägg i en skål. Blanda 1 dl pankoströbröd med 1 tsk salt i en annan skål. Värm frityrolja i fritös eller kastrull till 180 . Skala och skär 2 gula lökar i ringar. Doppa i ägg och sedan i ströbröd. Fritera någon minut så de blir krispiga. Låt rinna av på papper. Toppa wienerkorv, bratwurst eller kalkonkorv med lökringar, stekt bacon och chilisås. 4 The burger dog med svamp och gruyère Stek 6 champinjoner i lite smör. Riv 1 dl gruyère. Skiva 1 rödlök tunt och stek på låg värme i 1 msk smör. Tillsätt 1 nypa strösocker och stek 10 min tills löken är mjuk. Toppa bratwurst eller Garant 50 50 korngrynskorv med champinjoner, ost, karamelliserad lök, BBQ-sås och finhackad persilja. 5 The chili dog med krispig coleslaw Strimla huvud vitkål, 1 morot och 2 salladslökar tunt. Lägg i isvatten. Blanda 1 dl majonnäs med 1 stänk tabasco och smaka av med salt och peppar. Häll av grönsakerna och blanda med majonnäsen. Toppa Garant 50 50 mungbönskorv eller kalkonkorv med coleslaw och stark chilisås, t ex sriracha. 6 Klassisk varmkorv med hemgjord ketchup Koka upp 1 kg hela tomater på burk med 1 dl ättiksprit, 12 , 1 dl vatten, 2 dl råsocker, 1 krm kanel, 3 kryddnejlikor, 5 hela kryddpepparkorn och 10 hela svartpepparkorn i en stor kastrull. Låt puttra ca 40 minuter. Rör om då och då. Ta från värmen när konsistensen liknar en lite för lös ketchup. Smaka av med salt och mixa slätt. Häll på väl rengjord flaska med tättslutande lock och förvara kallt. Toppa kabanoss, kycklingkorv eller sojakorv med ketchup, grov senap och rostad lök. Ketchupen håller ca 1 månad. Hembakt korvbröd 12 STORA BRÖD CA 3 TIMMAR 1. Lös upp 1 pkt jäst i 3 dl fingervarm mjölk i en bunke, gärna en hushållsassistent. Tillsätt 1 ägg, 2 tsk salt och 3 msk strösocker. Blanda 10 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver och tillsätt det till degvätskan med maskinen i gång. Tillsätt 125 g mjukt smör, lite i taget, med maskinen gående. Arbeta till en smidig deg, ca 10 min. Plasta skålen och låt jäsa 1 ½ timme. 2. Sätt ugnen på 225 . Dela degen i 12 bitar och forma till korvbröd på mjölat bord. Fördela på två plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 minuter under en kökshandduk. 3. Pensla bröden med 1 uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. marens HEMLAGAT 27 s o orvar m k