SALLADER Somriga Lax- och nudelsallad med mango o
ch mandlar ASIATISKA TONER TIPS! 4 PORTIONER 40 MIN 2 50 g nudlar, t ex soba eller äggnudlar 250 g rå lax, gärna salma 250 g sockerärtor 2 msk sesamfrön, gärna svarta och vita 1 tsk flingsalt 2 avokado 1 knippe rädisor 4 salladslökar 1 mango 1 kruka koriander 1 näve mandlar, gärna tamarirostade 1 kruka krispsallad 2 lime, till servering SOJADRESSING 3 cm ingefära chili 1 dl soja 1 msk sesamolja ev 1 msk mirin 1. Skala och finriv ingefäran. Finhacka chilin. Vispa ihop med övriga ingredienser till dressingen. 2. Koka nudlarna enligt instruktionerna på paketet, häll av och spola med kallt vatten. 3. Skär sockerärtorna i tre delar och koka i saltat vatten 2 min. Häll av och skölj med kallt vatten. 4. Blanda sesamfrön och flingsalt på en tallrik och vänd runt laxen i blandningen. Skiva tunt. Skiva rädisor och lök tunt. Tärna mango och avokado. Hacka koriander och mandlar. Lägg sallad, grönsaker, mango och nudlar i en stor skål och vänd runt med dressingen. 5. Toppa med lax, mandlar och koriander. Servera med limeklyftor och extra koriander. Tamarirostade mandlar finns att köpa färdiga men kan ersättas med vanliga rostade mandlar eller jordnötter. 54 HEMLAGAT