Pi cknick ÄTA UTE VINJETT Lorem sd i faoi fsl Rab
arbermuffins med smultopping 7 STORA MUFFINS 25 MIN 1 TIMME I UGNEN 5 0 g osaltat smör, rumstempererat 1 dl råsocker 1 stort ägg 2 tsk vaniljpulver 3 dl mjöl 2 tsk bakpulver tsk salt tsk stött kardemumma 1 msk smör 100 g färska hallon 1 dl vispgrädde m uffinsformar och muffinsplåt FYLLNING 250 g rabarber 1 tsk färsk ingefära 2 msk råsocker TOPPING 1 dl socker 4 msk mjöl tsk kanel msk muskotnöt 1 krm salt 50 g kallt smör 1. Sätt ugnen på 150 . 2. FYLLNING: Skär rabarbern i mindre bitar och finhacka ingefäran. Blanda rabarber, ingefära, socker, kardemumma och smör i en ugnsform. Baka ca 15 min tills rabarbern blivit mjuk. Låt svalna och häll av all överflödig vätska. Blanda ner hallonen. 3. TOPPING: Blanda socker, mjöl, kanel, muskotnöt och salt. Tärna smöret och blanda till smulig konsistens. 4. Höj ugnsvärmen till 175 . 5. Kör smör och socker fluffigt med mixer. Vispa i ägg och vanilj. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan skål. Sänk farten och mixa i de torra ingredienserna och till sist grädden. 6. Vänd försiktigt ner rabarberfyllningen i smeten och fördela i stora muffinsformar i en muffinsplåt. Fördela toppingen ovanpå och grädda i 1 timme. NYHET! GOD NYHET FÖR O Hå uHållll utkiktkik eft efter täv in er täv ng i d n b ikutik. tä lli g i din i but ALLA SUPP RTR R! SUPPORT A När du köper Gevalia så stödjer du Svensk ungdoms idrott med 250 000 kr och 576 000 koppar kaffe. GOD NYHET FÖR ALLA SUPPORTRAR! En fyllig mellanrost med fruktiga toner. HEMLAGAT 45