Somriga SALLADER Kycklingsallad med nobisdressing
MÄTTANDE OCH KRÄMIG 4 PORTIONER 60 MIN TIPS! Nobisdressing passar lika bra till grillad lax, räkor eller stekt haloumi. 4 majskycklingbröst, utan skinn 1 msk rökt paprikapulver 2 tsk salt 1 tsk vitlökspulver 1 tsk svartpeppar 1 tsk lökpulver tsk cayennepeppar 1 tsk torkad oregano 1 tsk torkad timjan 1 krm chiliflakes 2 små huvuden romansallad 2 avokado 1 knippe rädisor 100 g pecorino, hyvlad olja till stekning NOBISDRESSING 1 ägg 1 msk vitvinsvinäger 1 dl rapsolja 1 msk schalottenlök salt och vitpeppar 1. NOBISDRESSING: Koka ägget i 3 min och kyl i kallt vatten. Knäck det löskokta ägget i en bunke. Tillsätt vinäger och mixa. Tillsätt oljan droppvis under mixandet. Finhacka schalottenlöken och rör ner i dressingen. Smaka av med salt och vitpeppar. 2. Sätt ugnen på 125 . Blanda alla kryddor i en bunke. Vänd kycklingfiléerna i kryddblandningen så att de blir helt täckta. Stek kycklingen i en het stekpanna i lite olja, så att de får fin färg på bägge sidor. Lägg dem i en form och stek i ugnen till 72 innertemperatur, ca 15-20 minuter. 3. Riv salladen i bitar. Skiva avokadon och skär rädisorna i kvartar. Blanda allt i en stor skål, toppa med kycklingen och hyvlad pecorino. Servera med nobisdressingen. HEMLAGAT 53