Somriga SALLADER Haloumi- och persikosallad med p
ekannötter FRUKTIG OCH NÖTIG 4 PORTIONER 40 MIN TIPS! Nötallergiker kan byta de karmelliserade nötterna mot rostade solroskärnor eller pumpafrön. 2 dl hel bulgur 300 g haloumi 2 persikor 1 schalottenlök 1 rödlök 1 gurka 100 g rucola 1 dl persilja 2 msk crema di balsamico 1 dl olivolja KARAMELLISERADE PEKANNÖTTER 50 g pekannötter 2 msk vatten dl råsocker 1 tsk flingsalt 1. Rosta pekannötterna i en het, torr panna några minuter. Häll nötterna i en skål och ställ tillbaka pannan på plattan. Tillsätt vatten och socker och koka tills blandningen är gyllene. Tillsätt nötter och salt och vänd runt. Häll upp på en plåt och låt svalna. 2. Koka bulgur enligt instruktionerna på paketet. 3. Skiva osten och skär persikan i bitar. Pensla ost och persika med lite olivolja och grilla hastigt. 4. Finhacka schalottenlöken och vispa ihop den med balsamico och olivolja. Skiva rödlöken, skär gurkan i bitar och hacka persiljan. Blanda alla ingredienser med vinägretten i en skål, toppa med de karamelliserade nötterna och servera genast. HEMLAGAT 51