Tofu- och vattenmelonsallad FRISK OCH KRISPIG TIP
S! 4 PORTIONER 30 MIN 250 g fast tofu 10 pimientos de padrón vattenmelon 1 gurka 1 rödlök 1 paket ärtskott 1 näve Kalamataoliver 1 dl mynta, bladen 1 dl bladpersilja, bladen 2 msk olivolja rapsolja till stekning salt och peppar, till servering 1. Stek pimientos på hög temperatur i rapsolja 2-3 minuter så att de mjuknar och får färg, krydda med flingsalt. 2. Skär tofun i grova tärningar och stek i rapsolja tills de får fin färg. 3. Skär bort skalet på vattenmelonen och skär den och gurkan i mindre bitar. Skiva rödlöken tunt. Blanda melon och gurka med lök, ärtskott, oliver, örter och pimientos i en stor skål. Tillsätt olivoljan och vänd runt. Toppa med den stekta tofun och servera direkt. Tofun kan ersättas med haloumi. Hittar man inte pimientos de padrón så kan man ersätta det med tärnad zucchini stekt i olivolja med ½ finhackad grön chili. 50 HEMLAGAT