Citroncupcakes med halloncurdfyllning 20 STYCKEN
1 TIMME CUPCAKES 1 dl mjölk, 3 fett 1 msk färskpressad citronsaft 2 dl vetemjöl 2 msk majsstärkelse 1 tsk bakpulver tsk bikarbonat tsk flingsalt 2 stora ägg 1 dl strösocker 1 dl majseller rapsolja f inrivet skal från 1 citron HALLONCURD 3 stora äggulor spara vitorna 2 msk färskpressad citronsaft 1. CUPCAKES: Värm ugnen till 175 . Blanda mjölk och citronsaft. Låt stå tills blandningen skär sig. Sikta mjöl, majsstärkelse, bakpulver och bikarbonat. Tillsätt salt och rör om. Ställ åt sidan. 2. Vispa ihop äggen. Tillsätt socker och vispa tills smeten ljusnar lite. Tillsätt olja och citronskal och vispa till en jämn smet. Rör i de torra ingredienserna och mjölken i omgångar. Blanda slätt. 3. Fyll muffinsformar till hälften, gärna i muffinsplåt. Grädda 13-16 minuter. 4. HALLONCURD: Blanda äggulor, 1 msk citronsaft, citronskal och smör i en kastrull. Värm under omrörning på låg värme tills blandningen tjocknar något. Blanda majsstärkelse med 1 msk citronsaft. Rör ner och blanda tills curden tjocknar, det får inte koka. Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad. 5. Mixa hallonen till en puré och sila bort kärnorna. Blanda purén med curden och ställ väl övertäckt i kylen för att svalna helt. 6. Gör små hål i varje cupcake med en äppelurkärnare eller kniv. Spritsa eller klicka i halloncurden. 7. FROSTING: Lägg äggvitor och socker i en värmetålig skål och placera över en kastrull med sjudande vatten. Vispa för hand tills marängen är 65 eller tills sockret smält. 1 tsk rivet citronskal 75 g smör 1 msk majsstärkelse 1 25 g hallon, färska eller frysta, tinade MARÄNGFROSTING 4 stora äggvitor 2 dl strösocker f ärska bär till dekoration 8. Ta från vattenbadet och vispa med elvisp tills smeten är tjock och sval. Spritsa på cupcakesen och bränn av med en brûléebrännare. Dekorera med färska bär. Honungstårta TÅRTBOTTEN 3 dl mjöl 1 tsk bakpulver tsk flingsalt 1 dl turkisk yoghurt, rumsvarm 4 msk flytande honung tsk vanilj 125 g mjukt smör 1 dl socker 2 stora rumsvarma ägg KOLASÅS dl strösocker 3 msk flytande honung 25 g smör med yoghurt och kolasås 6-8 PORTIONER 1 -2 TIMMAR TID I UGNEN 1 dl vispgrädde 1 kryddmått flingsalt SMÖRKRÄM 200 g mjukt smör 2 dl florsocker 3 msk honung 4 msk turkisk yoghurt, rumsvarm krm vaniljpulver krm kanel 1. TÅRTBOTTEN: Värm ugnen till 175 . Smörj två formar, 15 cm i diameter, och pudra med lite vetemjöl. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Blanda yoghurt, honung och vanilj för sig. 2. Vispa smör och socker krämigt. Vispa ner ett ägg i taget. Tillsätt mjölblandningen och yoghurtblandningen i omgångar och rör slätt. Fördela smeten i formarna och jämna till. Grädda mitt i ugnen 30-33 minuter. Känn efter att de är torra i mitten. Låt svalna i formarna i 10 minuter innan du stjälper upp dem på galler. Låt svalna helt. 3. KOLASÅS: Värm socker i en tjockbottnad kastrull på medelvärme. När sockret börjar smälta runt kanten rör du försiktigt med en sked in mot mitten tills allt socker smält och är gyllenbrunt. Ta från värmen, tillsätt honungen och rör om. Rör ner smöret. 4. Häll i grädden, lite i taget. Rör försiktigt så att allt blandas. Tillsätt salt och låt svalna till rums36 HEMLAGAT