Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14 SUPPLI ALLA ROMANA FYLLDA RISKROKETT
ER (Latium) Goda att servera med en välkryddad tomatsås. FÖR 4-6 PERSONER 5 dl vatten 2 kottbuljongtarninga r 3 1/2 dl passerade tomater 4 msk smör 4 1/2 dl avorioris eller rundkornigt grötris 2 ägg 50 g riven parmesan 1 liten gu l lök 50 g parmaskinka 300 g nötfärs 1 burk kantareller ä 115 g 2 msk tomatpuré 250 g mozzarella salt , nymalen peppar 2 dl ströbröd olja til l friteringen GÖR SÅ HÄR: 1. Koka upp vattnet och lös buljongtärningarna.Tillsätt tomater och 3 msk av smöret. 2. Häll i riset och låt det koka på svag värme utan lock i ca 10 minuter, eller det som anges på förpackningen. Rör om ofta så att riset inte fastnar. 3. Häll upp det kokta riset i en skål. Blanda med äggen och parmesanosten. Låt svalna. 4. Skala och finhacka löken och tärna skinkan fint. Hetta upp resten av smöret i en stekpanna och fräs lök, skinka och färs under omrörning. 5. Låt svampen rinna av (spara spadet), finhacka den och låt steka med. Tillsätt tomatpurén och svamspadet. Koka på svag värme tills vätskan kokat in. 6. Skär mozzarellan i små tärningar. Rör ner och smaka av den färdiga fyllningen med salt och rikligt med peppar. 7. Ta med sked äggstora portioner av risblandningen och platta ut i handen. Lägg på 1/2 msk fyllning och vik upp fyllningen runt om; forma till en boll. Rulla den i ströbrödet och lägg på ett fat. 8. Upprepa tills deg och fyllning tagit slut. 9. Hetta upp oljan till 190°C. Fritera några bollar i taget så att de får fin färg. CIPOLLE FRITTE FRITERADE SMÅLÖKAR (Abruzzerna/Apulien) Plockgodis till drinken eller välkomstölen. Kan även serveras som tillbehör till en kötträtt. FÖR 4 PERSONER 2 ägg salt och peppar 1 3/ 4 dl vetemjö l 1 dl mjölk 2 klyfto r vitlök 3 msk nyriven parmesan 500 g smålökar, schalotten-, pärl-, elle r steklök vatten , sal t 1 knippa persilja eller annan färsk örtkrydda olja til l fritering GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med smeten: Separera äggen och vispa gulorna med salt och peppar i en skål. Tillsätt vetemjölet och mjölken, lite i taget och rör slätt. Pressa i vitlöken och rör ner osten. Låt smeten svälla i 30 minuter. 2. Skala löken. Koka den ca 2 minuter i lättsaltat vatten. Spola den kall och låt rinna av väl. Torka löken med handduk eller hushållspapper. 3. Finhacka persiljan och blanda i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det. 4. Hetta upp oljan till 190°C. Doppa lökarna med hjälp av en gaffel i smeten och lägg dem sedan i den heta oljan. Fritera lökarna fräsiga och tills de fått fin färg.
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52