Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 POTATIS- & PURJOFRITTATA Italienarna
s omelett som fdls med olika grönsaker eller kokt potatis. Mättande och gott. FÖ R 2 PERSONE R 4 ägg 3 msk vatten 2 msk ströbröd 2 msk riven parmesanost salt och svartpeppar 2-3 små kokta potatisar ca 1 dl finskuren purjolök ca 2 msk olivolja GÖ R SÅ HÄR : 1. Vispa ihop ägg, vatten, ströbröd och parmesan i en skål. Krydda med salt och peppar. 2. Fintärna potatisen. Fräs den och purjon i oljan i en panna en kort stund. 3. Slå i äggsmeten och grädda på medelvärme. Peta här och var så att smeten rinner ner och gräddas. 4. Vänd frittatan med hjälp av en tallrik och grädda andra sidan. Frittata serveras vanligen skuren i tårtbitar. UGNSBAKAD RÖDLÖK Färsk rödlök är en delikatess, inte minst ugnsbakad. Passar som förrätt eller som tillbehör till grillat och stekt kött. FÖ R 4 PERSONE R 8 medelstora rödlökar grovt salt till pannan ÖRTSMÖR : ca 50 g smör 3-4 msk hackade örter, t ex basilika och persilja rivet skal av Vi citron GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Skär av blasten och skär ett kryss upptill på rödlökarna. 3. Häll ett lager grovt salt i en panna eller ugnsform. Tryck ner lökarna i saltbädden och baka dem mitt i ugnen 35-4 0 minuter eller tills dc känns mjuka. 4. Rör smöret mjukt och blanda med krvddörter och citronskal. 5. Pressa ihop dc varma lökarna på samma sätt som bakad potatis och ät innanmätet mcc. smöret till. Buffé 10/1997 Jlvegetariskt Lök, tomater, potatis och purjo. Det är höstgodis för alla som gillar vegetariska rätter. Men man behöver inte vara vegetarian för att njuta av dessa grönsaksanrättningar, de passar också bra som tillbehör till kött- och fiskrätter. Speciellt de ugnsbakade rödlökarna som äts som bakpotatis med rört smör. Potatis- och purjofrittatan innehåller 2 msk ströbröd, men det kan uteslutas om rätten ska serveras till någon som är glutenallergiker. Något som vi bör tänka på nuförtiden. A V SI V & KE Y I . NILSO N 2 1
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52