Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35 RÖD LASAGNE MED SÖTPOTATIS FÖR 4 PER
SONER 8 lasagneplattor 2 råa rödbeto r SÖTPOTATISMOS: 2 sötpotatisa r (får du inte tag på sötpotatis gör du helt enkel t et t rotfruktmos på kålrot , morot, selleri , potatis ) smör och 1/2 dl mjölk til l moset salt, peppar APRIKOSRÖRA: 1 gul lök 2 vitlöksklyfto r 2 stora soppmorötter olivolja 1 påse mjuka aprikoser, ca 250 g 1 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten ) en bit färs k ingefära saften av 1 apelsin 1-2 ts k swee t chili GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med sötpotatismoset. Skala och tärna sötpotatisen. Koka den mjuk i saltat vatten. 2. Häll av vattnet och pressa potatisen till mos. Lägg tillbaka moset i kastrullen och späd med varm mjölk och smör till lagom konsistens. Krydda moset med salt och peppar. 3. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och slanta morötterna. Fräs alltsammans i lite olja. 4. Dela aprikoserna på längden och rör ner dem i kastrullen. Häll på buljongen och låt alltsammans sjuda på medelgod värme tills morötterna är mjuka med tuggmotstånd. 5. Riv ner en bit färsk ingefära, ca 1 msk, häll på apelsinjuicen och smaka av röran med sweet chilisås. Det ska bli sötstarkt och syrligt. 6. Skala och grovriv rödbetorna. Koka upp vatten och rödbetor i en kastrull. Salta som vanligt pastavatten. Droppa i lite olja så klibbar inte pastan. 7. Lägg i lasagneplattorna och koka dem mjuka. Fiska upp dem försiktigt och låt dem rinna av innan du lägger upp dem med en klick mos i mitten och röran runt om. SAFFRANSPASTA MED LINSER Visst ser det oändligt mycket godare ut än vad det låter? När du fräst de buljongkokta linserna med haricots verts och broccoli tillsammans med fla-gad vitlök kommer du att förstå varför jag är så förtjust i rätten. Pastan jag valde var färsk. Men det går bra med vanlig spagetti eller extra tunn. FÖR 4 PERSONER 1 gu l lök 1 vitlöksklyfta olja til l stekning 1 dl gröna linser 2-3 dl grönsaksbuljong ca 100 g frysta , tinade haricots vert s ca 100 g fryst , tinad broccoli 50-100 g smör 2 vitlöksklyfto r salt, svartpeppa r 350-400 pasta 1 kuver t saffran (1/ 2 g) GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs detta i olja tillsammans med sköljda linser. 2. Häll på buljongen och koka på svag värme tills linserna är mjuka men absolut inte mosiga, ca 15 minuter. 3. Doppa de tinade grönsakerna 1 minut i kokande vatten och låt dem sedan rinna av. 4. Smält smöret i en stekpanna och skär vitlöken i tunna skivor. Fräs samman alla grönsaker med linserna i vitlökssmöret. Salta och peppra. 5. Koka under tiden upp vatten till pastan och häll i saffranet. Koka pastan med en droppe olja tills den är precis ätmjuk. 6. Häll av vattnet och rulla med gaffel (stekgaffel) vackra nystan av pastan. Häll på grönsaker och linser. Krydda med svartpeppar. •
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52