Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41 provningspanelens grappafavoriter Fr
uktigt frisk, druvkärncaktigt bitter eller bara mild med en svag ton av fat och druvor. Upplevelserna av grappa kan vara skiftande. Många rynkar på näsan första gången, men andra gången kan upplevelsen vara helt annorlunda. Vid provningen kunde panelen fastslå en sak: grappa kan smaka VÄLDIGT olika. Och så beror det ju på om man dricker grappan som en avec (komplement till kaffet) eller som en digestif (matsmältare). Samt vid vilken temperatur den serveras. 8-io° c för en ung digestif och några grader varmare för avecen, speciellt om den varit fatlagrad. Så till favoriterna som panelen var något så när enig om: Grappa Inga. Ljust gul, doft av päron och melon. Inslag av citron och choklad. "Varm" smak med finess. (Favorit hos båda damerna - med flera.) Grappa di Moscato (Reimandi). Svagt gul. Druvkärna i doft och smak. Stark doft av russin/som Commandaria. "Matig" doft och smak. Grappa di Moscato (Alexander). Klar. Fruktig, ung ren doft med inslag av katrinplommon och russin. Liten, balanserad smak. Goccia di Pinot Chardonnay. Klar. Doft av nektarin, päron och melon. Tydlig, frisk fruktsmak. Några andra favoriter där oenigheten var större: Chardonnay (Alexander). Klar. Klassisk kärna, perfekt, god. Aquavite. Klar. Stor, angenäm och fvllig doft. Lång eftersmak. Grappa (Fattoria di Cavalcasella). Klar. Liten doft. Smak som grappa ska smaka. Något som säkert bidragit till grappans framgångar är att många av dem paketeras i mer eller mindre konstnärliga flaskor. Stilpoäng till dessa: 1. Grappa di Prosecco/Alexander. 2. Acquavite di vinaccia di Chardonnay / Alexander. 3. Grappa di Moscato/Rei - mandi. 4 . Grappa di Monovitigno Sauvignon/Nonino .
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52