Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 APPLE I MASCAKPONE En dessert som på
minner om "tira mi su ,} men med frisk smak av äpple istället för kaffe. Jajj använder helst lite grovt äppelmos med små äppclhitar i. Låt gärna skålarna stå klara i kylen i några timmar så att smakerna blandar sig. FÖ R 6 PERSONE R 1 ask mascarpone, ca 250g 3 ägg 1 dl socker 12 italienska kex, t ex savoiardi Vi dl äppelcider eller äppeljuice 1-2 msk calvados 3 dl nykokt äppelmos Vi dl hackad färsk mynta GÖ R SÅ HÄR : 1. Rör mascarpone, äggulor och socker till en slät kräm. Vispa vitorna till hårt skum och rör ner det i ostkrämen. 2. Dela kexen i halvor och lägg dem på ett fat. Droppa äppelcider och calvados över kexen. 3. Varva ostkräm, kex och äppelmos i portionsglas. Strö över lite hackad mynta. APELSINRUSSIN MED GLASS Glass är alltid en uppskattad och praktisk bjuddesscrt. Iden till den här läckra glassen fick jag på en italiensk restaurang som scircrade en fantastisk cassata med mycket frukt och mandel i. FÖ R 6 PERSONE R 1 dl russin rivet skal och pressad saft av 1 apelsin 1-2 msk apelsinlikör 4 dl vispgrädde 3 äggulor % dl florsocker 100 g mandelbiskvier frukt, t ex kiwi och druvor GÖ R SÄ HÄR : 1. Lägg russinen i en skal och rör i apelsinskal, apelsinsaft och likör. Låt det stå i ca 1/2 timme. 2. Vispa grädden hårt. Rör ihop äggulor och florsocker. Rör ner det i grädden. 3. Blanda i russinen och biskvierna. 4. Häll smeten i en form och lät den stå i frysen i minst 4 timmar. 5. Stjälp upp glassen och låt den stå i kylen ca 1/2 timme. Sen era med frukt i bitar. KANELPANNACOTTA Italienskgräddpudding är lätt att göra oeh idealisk när man har många gäster. Med smak av kanel passar den perfekt till inkokt frukt. Både pannacottan och frukten kan man laga en dag i förväg. Häll gärna upp pannacottan i olika små koppar. Det ser bara trevligt ut. FÖ R 6 PERSONE R 2 blad gelatin 3 dl vispgrädde 2 dl mjölk Vi dl strösocker 2 bitar kanel VINPÄRON : 4 päron 2 dl rödvin Vi dl socker
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52