Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 • EGNA MÄRKEN. Ni känner igen dem - v
arumärken som Sunda, Skona och ICA Handlarnas är välbekanta idag. De är exempel på ICAhandlarnas egna märkesvaror, där utbudet hela tiden växer. Att vi knyter egna leverantörer till oss ger särskilda möjligheter att styra pris och kvalitet. Något som kunderna drar nytta av. Produktionen av ICA-handlarnas egna märkesvaror har gett ny näring åt åtskilliga småföretag. Genom att vi engagerar många leverantörer bidrar vi till mångfald i producentledet, vilket i sin tur får sund påverkan på priserna. De egna märkesvarorna ger oss möjligheter att ibland vara pionjärer bl a på miljöområdet. Andelen varor med KRAV eller Bra Miljöval ökade i butikerna när vi introducerade våra märken Sunda och Skona. Kvaliteten då? Ja, den klarar jämförelser även med de stora märkena. Det är vi noga med. Roland Fahlin Koncernchef ICA Handlarnas AB Trende r t a s å o AV ANN A GIDGÅR D Det hasKJlarSrt^apen. Och inte barå''onTätt vi ska dricka mycket vatten. Vattentrenden möter vi på skilda områden. Vatten står för enkelhet, som visar sig i rena linjer och isblå färger på allt från kläder till inredning. Kläderna är transparenta, både till vardags och till fest (ibland med något annat plagg under). Många parfymkreatörer har den här säsongen en vattenparfym i blå/grön eller frostad flaska med doft av t ex melon och gurka, frukter som nästan bara består av vatten. Det är också inne att duka med vatten - en glaskaraff fylld med vatten, is och citronmeliss exempelvis. På de flesta restauranger får man ett gljJFatten till • ITALIEN. Det var i början av 1970-talet. Första tågluffen. Jag och kompisarna hade sovit på järnvägsstationen utanför Venedig. Då, mycket tidigt på morgonen, småfrusen och hungrig, avnjöt jag mitt livs första cappuccino. Den var fluffig och rejält söt. Det bästa kaffe jag någonsin druckit. Därefter följde stenugnslagad pizza i Trieste och pasta med tomatsås - alltså inte tvärt om - i Rom. Detta var helt nya rätter för mig; jag blev förälskad i den italienska maten. Och godare pasta och pizza lär jag nog aldrig få uppleva. Vid senare Italienbesök, med bättre reskassa, har jag också kunnat njuta av maten på italienares vis; alltså långa måltider med många men förhållandevis enkla rätter. Glömmer aldrig vinmässan i Verona när vi serverades en sjurätters meny och vinbönderna skulle backa på risotton som var rätt nummer två. Den var deras favorit... I det här numret finns det många läckra italienska rätter och rätter lagade med italiensk inspiration; läs, laga och njut. Tony Wallin Chefredaktör Buffé Tema: italiensk mat & dryck 4 Lunchbuffé på svensk vingård i Toscana Berit bjuder enkelt med femrättersmeny Husmanskost med italiensk inspiration 27 32 Färgstark veggopasta Grappa - en smaksak ^^^^^. é VATTENFOTO : FI.T-PICA BU D AB FOTO : KRISTIAN LOVE BORG/KLÄ D K R: HÄT.ER vinet utan att ens behöva fråga om det. Väljer man mineralvatten kan det dock vara dyrare än vinet! Men vatten är ju nyttigt. Det för med sig slaggprodukter ut ur kroppen och kan hjälpa till att förhindra huvudvärk och trötthet. Viktväktarna har som en av sina grundregler att man ska dricka runt två liter vatten per dag eftersom det dessutom hjälper till vid förbränningen av kalorier. Så fvll kannan! LÖSNUMMERPRIS : 2 0 KRONOR . INNEHAVARE AV ICA KUNDKORT FÅR TIDNINGE N UTAN KOSTNAD ! Chefredaktör: Tony Wallin. Ansvarig utgivare: Jörgen Wennberg. .Marknadsansvarig: Torbjörn Norberg . Red.assistent : Richard Carlsson. Annonsansvarig : Håkan Sjöstrand, 08-58550161. Red.råd : Maria Andersson, Lisbeth Kohls, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Christer Åkerberg. Adress: ICA Förlaget AB, Box 6630 , 11384 Stockholm. Repro : Scannrepro AB. Tryckeri: Tryckcentra AB. Tel: 08-7282300 . Fax: 08-7282337 . E-post: tony.wallin@publ.ica.se Utebliven tidning/adressändring: 033-474-90 . Receptfrågor: ICA Provkök 08-7282400 , vardagar 9-11 . "Viktigt med genteknik-etik" Buffé CHEFREDAKTÖR TON Y WALLI N 08-728230 0 FRÅGO R O M ICA KUNDKORT 033-47479 0 RECEPTFRÅGO R ICA PROVKÖK 08-728240 0 (vardagar kl 09-11) 37 44
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52