Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19 ORTFYLLD LAMMSTEK Att bena ur och fy
lla steken med doftande kryddor gör steken godare och lättare att skära upp vid serveringen. Du kan be om hjälp i butiken, men det går också lätt att göra det själv. Jag brukar fylla steken dagen före så får den ligga i kylen och dm till sig kryddsmaken. Här serverar jag med lite vinsky, men man kan också späda med buljong och reda av med lite mjöl till sås. FÖ R 6 PERSONE R 1 lammstek Wi-I kg 1 knippa slätbladig persilja några kvistar rosmarin och salvia eller 1 tsk torkad av varje sort 2 vitlöksklyftor tun t skal av Vi citron 1 tsk salt 1 krm svartpeppar olivolja 1 dl vitt vin 1 dl svarta oliver med kärna GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på I75°C. 2. Bena ur lammsteken eller be om hjälp i affären. 3. Hacka örterna. Skala vitlöken och finhacka den samt citronskalet. Fvll steken med blandningen. Salta och peppra. Bind steken med bomullssnöre. 4. Gnid in steken med olivolja, salt och peppar. Lägg den i en smord ugnssäker form. 5. Stek i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 6s-70°c, beroende på hur rött kött man vill ha, det tar ca 1 1/2 timme. 6. Mot slutet av stektiden, häll i vinet och lägg oliverna i formen. 7. Låt steken vila ca 15 minuter innan du skär den i skivor. Servera steken med skyn och fräst bladspenat blandad med fräst purjolök.
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52