Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 fans från sid 21 TONFISKFYLLDA TOMAT
ER Tomaterna är både billiga och goda nu på höstkanten. Fyllningen har vi lånat från Medelhavet. FÖ R 4 PERSONE R 4 stora fasta tomater salt FYLLNING : 1 liten gul lök, finhackad 1-2 klyftor vitlök, finhackade 2 msk olivolja 2 skivor vitt bröd, smulade 1 burk tonfisk i olja, 185 g 2 msk kapris 10-tal svarta oliver, hackade 3 msk hackad persilja 2 msk parmesan GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen pä 225°c. 2. Skär av toppen på tomaterna, gröp ur kärnhuset med en sked. Salta inuti och vänd tomaterna upp och ner så att de får rinna av. 3. Finhacka lök och vitlök. Fräs det i oljan i en kastrull tills löken är blank men inte brynt. 4. Rör ner brödsmulorna och tonfisken i sin olja. Låt det puttra en kort stund. 5. Ta kastrullen av värmen och rör ner kapris, oliver, parmesan och persilja. Tillsätt lite mer olja om blandningen känns för torr. Fvll tomaterna och ställ dem i en ugnssäker form. Gratinera mitt i ugnen iS-2 0 minuter. Tomattips! Fihvara inte tomater i kylen - de smakar bäst rumsvarma. Låt ITALIENSK SPENATPAJ Färsk spenat är jättegott, men pajen kan även göras pä fryst vara. Solvarma tomater är gott till och starka korvar om man så vill. FÖ R 4- 6 PERSONE R 150 g smör 1 dl grahamsmjöl 2V2 dl vetemjöl ca 2 msk vatten FYLLNING : ca 300 g färsk spenat eller 250 g fryst bladspenat 250 g keso ägg 2 1 dl vispgrädde salt och svartpeppar 1 krm muskot 1 påse riven parmesan å 40 g GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 200 °c . 2. Nyp ihop smör och mjöl till en smuldeg eller gör degen i matberedaren. 3. Tillsätt vatten och arbeta dem ligga i en skål i köket och ät efter hand. snabbt ihop till en smidig deg. Degen kan göras på enbart vetemjöl, men graham ger mer smak. Slå in degen i plastfilm och lägg den i kylen ca 1 timme. 4. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Vik en al-folieremsa över kanten sä glider degen inte ner under gräddningen. Ställ formen i kylen. 5. Skölj spenaten. Koka den i lättsaltat vatten 5 minuter eller tina den frysta. Slå av i en sil och pressa ur vattnet. Hacka spenaten grovt. 6. Blanda keso, ägg, grädde, spenat, parmesan och kryddor i en skål. 7. Grädda pajskalet mitt i ugnen 5 minuter. Ta sedan bort al-folien och häll i fyllningen. 8. Sänk värmen till I75°C och grädda pajen klar, det tar ca 3 0 minuter.
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52