Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46 vardagsma t Mat skribenten Berit Pau
lsson och kocken Fredrik Eriksson bjuder den här gången på Italieninspirerade rätter från sin nya bok "Mer smak på vardagsmaten". TOMAT- OCH SALVIAFRIKADELLER Lättlagade, lite oregelbundna frikadeller som vi bara vänder runt i lite olja innan de får puttra i den smakrika såsen. En av barnens festrätter. FÖR 4 PERSONER 300 g fläskfärs 1 gu l lök 1 vitlöksklyfta läg g 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1/2 tsk salvia olivolja 1 burk krossade tomater, ca 400 g 2 dl matlagningsvin eller vatten + pressad citron 2-3 salladslökar eller 1/2 purjolök TONFISKSPAGETTI Snabblagat, enkelt och mycket smak av Medelhavet. På sommaren är det läckert att servera den här pastan kall. Satsa på smakrika oliver, gärna olika sorter. FÖR 4 PERSONER ca 280 g spagett i 1 burk tonfisk i olja, ca 225 g 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 röd paprika olivolja 11/ 2 dl svarta och gröna oliver 4 2 1 dl hackad persilja rive t skal och saften av 1 citron 1 tsk salt 1-2 krm svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. 2. Skala löken och vitlöken, och kärna ur paprikan. Finhacka detta. 3. Fräs löken, vitlöken och paprikan i olivolja i en panna. 4. Tillsätt tonfisken och oliverna. Låt det småkoka i några minuter. 5. Tillsätt persilja, citronsaft och skal, salt och svartpeppar. 6. Blanda alltsammans med spagettin. 7. Servera gärna ytterligare citron vid sidan om. NAR DU FAR PASTA ÖVER Kall pasta är gott att blanda med en dressing av olivolja och lite fransk senap. Lägg i lite finhackad lök, grovhackade tomater och några oliver. Enkelt och gott! FOTO: LARS 1'AULSSON Buffé 10/199 " 2 msk hackad persilja ca 280 g spagetti GÖR SÅ HÄR: 1. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Skala och hacka den gula löken och vitlöken. 2. Blanda fläskfärsen med lök, ägg, salt, svartpeppar och salvia till en jämn färs. 3. Forma färsen med en tesked och vänd runt frikadellerna i oljan i en stekpanna. 4. Häll över tomatkrosset och vinet. Låt frikadellerna koka på svag värme i ca 5 minuter. 5. Strimla salladslöken och rör ner den. Strö över persiljan. Smaksätt med salt och peppar. 6. Blanda spagettin med frikadellerna och såsen.
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52