Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33 WALLENBERGARE FÖ R 4 PERSONE R 400 g
kalvfärs 1 äggula 1 dl grädde 3 msk fint hackad gul lök 1 msk finhackad färsk salvia (kan uteslutas) GRILLAD E GRÖNSAKER : 1 röd paprika 1 gul paprika 1 zucchini 6 aubergineskivor (ca 1 cm tjocka) 1 vitlöksklyfta 3 kvistar färsk timjan (kan uteslutas) POLENTA : V2 dl kycklingbuljong (buljongtärning + vatten) 2 dl polentagryn 2 bitar mozzarella 1 dl mjöl g g 1 ä 1 dl ströbröd olivolja GÖ R SÅ HÄR : 1. Blanda ingredienserna till färsen och smaksätt med salt och peppar. Ställ i kylskåpet. 2. Polentan: Hetta upp buljongen och vispa i polentagrynen. Vispa kraftigt tills konsistensen blivit riktigt seg. Platta ut den i en oljad rund eller fyrkantig form med löstagbara, höga kanter. Ställ i kvlskäpet med lite plastfolie ovanpå. 3. Kärna ur och "klyfta'' paprikorna. Skiva zucchinin på längden. Grilla paprika, zucKYCKLING MED RISOTTO FÖ R 4 PERSONE R 4 kycklingbröst å ca 170 g RI M LAG : V2 dl salt V2 dl socker saften av 1 citron PERSILJEBULJONG : 5 dl kycklingbuljong (buljongtärning + vatten) 2 dl äppelcider saften av V2 citron 4 msk finhackad persilja 100 g rökt sidfläsk SPARRI S RISOTTO : 2 schalottenlökar 8 sparrisar 3 dl avorioris 1 dl riven färsk parmesan 3 dl kycklingbuljong 1 dl vitt vin GARNERING : chini och aubergine i lätt oljad grillpanna med vitlök och timjan. Smaksätt med salt och peppar. Håll varmt. 4. Forma färsen till stora biffar. Stek gvllenbruna i smör. Håll varmt. 5. Skär ut fyra stavar av polentan och dela dessa i hälften på längden. Skär ut fyra lika stora bitar av mozzarellan. Lägg ihop en bit polenta, en bit mozzarella och en bit polenta som en hamburgare. Panera i mjöl, ägg och ströbröd. Stek i rikligt med olivolja. 6. Servera grönsakerna och polentan med biffen på toppen. skalet av en V2 citron 2 msk finhackad persilja GÖ R SÅ HÄR : 1. Blanda ihop samtliga ingredienser till lagen. Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse. Häll på lagen. Låt rimma i kylskåp i minst 4 timmar. 2. Skala och koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 8 minuter. Om sparrisen är grön behöver den inte skalas. Spar 2 dl av sparrisvattnet. 3. Finhacka löken och fräs den i olivolja i en rejäl kastrull. Lägg i riset och rör om. Häll i kycklingbuljong, sparrisvatten samt vin. Sjud riset i ca 2 0 minuter. 4. Skär sparrisen i fina bitar och rör ner i riset. Rör även ner parmesanosten. 5. Koka upp kvcklingbuljong, cider, citronsaft, persiljestjälkar och finhackat sidfläsk. 6. Torka av kycklingbrösten. Lägg ner dem i buljongen och sjud i ca 7 minuter. 7. Ti ur dem ur kastrullen. Låt vätskan koka ner något. Smaksätt med lite rivet citronskal, persilja, hackat äpple och ev valfria fintärnade grönsaker. 8. Servera i djupa, varma tallrikar med persiljebuljong, uppskuret kycklingbröst, rivet citronskal och persilja samt risotton.
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52