Buffé 1
r o å m LYXIG KLADDKAKA MED SOMMARBÄR En ljuvlig
kombo av svensk kladdkaka och chokladintensiv fransk chokladtårta. Björnbär i smeten ger ett extra smaklyft. GER 10 BITAR 225 g smör 100 g mörk choklad 1 ½ dl socker 1 dl farinsocker 1 dl ljus sirap 3 ägg 2 ½ dl vetemjöl 1 dl kakao smör och mjöl till formen färska jordgubbar och vispad grädde till servering GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 3. Smält smöret. Hacka chokladen och rör ner i smöret. Fortsätt röra tills den smält helt. 4. Blanda socker, farinsocker, sirap och ägg i en bunke. Sikta ner mjöl och kakao. Tillsätt chokladblandningen och rör till en jämn smet. 5. Häll smeten i formen. Tryck ner björnbären i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 35 minuter. Låt svalna. 6. Servera kladdkakan med jordgubbar och vispad grädde. 150 g frysta, tinade björnbär Mesta sommarbäret Jordgubbar är och förblir svenskarnas favoritbär, men med bara en ynka procents försprång framför hallon och blåbär. Det visar Bärfrämjandets senaste undersökning. Men när det gäller bär att lägga på en riktig sommartårta har hallon och blåbär inte en chans. Åtta av tio väljer jordgubbar, medan en av tio föredrar hallon. B U F F É 6– 7 • 201 4 15 Bjud på en chokladig fullträff t t m Hugg in! a S a m r ö e ns dr