Buffé 1
Perfekt strandlunch ÄGGSALLAD MED TONFISK PÅ ROST
AT BRÖD Lika god hemma som på utfl ykten. Packa röran och bröden för sig i en kylväska. Lägg ihop när det är dags att äta. FÖR 4 PERSONER 3 ägg 200 g tonfisk i olja ½ dl finskuren gräslök 4 msk majonnäs salt, nymalen svartpeppar, chiliflakes rostat bröd till servering finskuren gräslök och körsbärstomater till garnering GÖR SÅ HÄR 1. Hårdkoka äggen ca 8 minuter. Spola i kallt vatten. Skala och hacka äggen grovt. 2. Häll av tonfi sken och dela den i grova bitar i en bunke. Tillsätt ägg, gräslök och majonnäs. Krydda med 3 krm chilifl akes, 2 krm salt och 1 krm peppar. 3. Klicka äggröran på rostat bröd. Garnera med gräslök och körsbärstomater. FÖR ALLA hittar du på ica.se vid respektive recept. Liselotte tipsar »Att ha picknick på bryggan är härligt. Lägg drycken i en gammal potatiskorg eller liknande och kyl i vattnet om det är kallare än luften.« Spontan sommarmiddag på bryggan! PIZZA MED SPARRIS OCH VÄSTERBOTTENSKRÄM å p P En supergod pizza att äta i snibbar som tilltugg. FÖR 4 PERSONER 25 g jäst 2 ½ dl ljummet vatten 1 tsk salt 1 msk olivolja 6–7 dl vetemjöl special 2 dl crème fraiche 2 dl riven västerbottensost 2 tsk flytande honung 1 knippe grön sparris (250 g) vilda örter, t ex späda maskrosblad och hundkexblad, eller rucola till garnering Pizza behöver inte nödvändigtvis ha tomatsås. Den här lyxiga varianten toppas med ostkräm i stället. GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Lös upp jästen i det ljumna vattnet i en bunke. Tillsätt salt, olja och vetemjöl. Arbeta degen ca 10 minuter i maskin eller ca 15 minuter för hand. Täck med en bakduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter. 3. Ta upp degen på mjölat underlag. Dela den i 2 delar. Dra eller kavla ut till två tallriksstora pizzor. Lägg bottnarna på bakpappersklädda plåtar. 4. Rör samman crème fraiche, ost och honung. Bred krämen över bottnarna. 5. Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen. Om sparrisen är tjock, dela den på längden. Skär den sedan tvärs över och fördela över bottnarna. Krydda med 2 krm svartpeppar. 6. Grädda pizzorna i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills de är gyllene. Låt svalna något. Garnera med vilda örter eller rucola. B U F F É 6– 7 • 201 4 31 e r a f l e k e t att d