Buffé 1
NÄST SIST ICA Kort: 033-47 47 90 ICA kundkontakt:
020-83 33 33 (helgfri mån–fre, kl 9–15) Tel redaktionen/växeln: 08-505 562 00 Adress: Box 3265, 103 65 Stockholm Besök/Bud: Birger Jarlsgatan 61 E-post: red.buff e@otw.se Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@otw.se Ansvarig utgivare: Anders Svensson Redaktör: Lina Wallentinson, lina.wallentinson@otw.se Receptansvarig: Ellinor Jidenius (föräldraledig), Sofi a Nilsson (vik), sofi a.nilsson@otw.se Art director: Nina Olsson Formgivare: Irina Rönnskog Webbredaktör: Camilla Thörnqvist camilla.thornqvist@otw.se Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Korrektur: Peje Hasselqvist Annonsfrågor: Pia Modin Björklund, pia.modin@ica.se Redaktionsråd: Nina Tarukoski, Anders Milbers, Christina Karlsson Produktion: OTW Communication, (miljöcertifi erat enligt ISO 14001) Repro: Done Tryck: Roto Smeets På ica.se/buff e hittar du bland annat utlovat extramaterial, information om rekvisita och det digitala arkivet. Där presenteras också vinnarna i Buff és tävlingar. DÄRFÖR FÅR DU BUFFÉ! Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buff é utan extra kostnad när du handlar för 1 200 kr i månaden eller mer med ICAs kort. Mer info på ica.se. Alkoholfria sommardrinkar? Kolla in ica.se/buff e LEMON SHANDY Fyll ett glas med ca 2 msk konc citron- eller apelsinsaft, lägg i en klyfta citron. Fyll upp med öl, av typen ljus lager. APEROL SPRITZ Lägg en skiva apelsin och rejält med isbitar i ett glas. Häll i ca ¾ dl Aperol, ½ dl mousserande torrt vitt vin och ½ dl kolsyrat vatten. HUGO Häll 2 msk konc fl ädersaft och 2 tsk färskpressad limejuice i ett champagneglas. Lägg i några rivna eller grovhackade myntablad och häll på 1 dl prosecco (mousserande vin). Fyll upp med kolsyrat vatten. Sommarens drinkar Fläderbubbliga Hugo var mesta sommardrinken 2012. Förra året gällde Aperol spritz. I år lutar det åt läskande öldrinken Shandy. Foto Eva Hildén Smith Vinn 300 kr i matcheckar! 1. Ny grillfavorit enligt Gert A. Smokey ribs B. Spare ribs C. Short ribs 2. Populär kockpärla A. Tapioka B. Manioka C. Henioka 50 VINNARE Gör så här: Skriv ner svaren på ett vykort och skicka till Buff é, Box 3265, 103 65 Stockholm, eller mejla till tavling.buff e@otw.se eller gå in på ica.se/buff e –senast den 31 juli vill vi ha ditt svar. Vinnarna presenteras på ica.se/buff e från den 20 augusti. 3. Göms i lyxiga kladdkakan A. Blåbär B. Björnbär C. Boysenbär Nästa nummer kommer 20 augusti Rena cirkusen! Häng med på galet kalas bland husvagnar, clowner och djur. När föreställningen är över börjar festen på Cirkus Scott. Vinnaren i Sveriges yngsta mästerkock bjuder på proff sig trerättersmeny. Oemotståndlig! Flankstek med het majo. Hemma hos vinnaren! å till sist... Många har hört av sig... B U F F É 3 • 201 4 Men vad tycker du om Buffé? Mejla mig och berätta på tony.wallin@otw.se. 47 4. Tomatsåsen på pizzan ersätts med A. Ostkräm B. Ajvar relish C. Hummus 5. Namnet på Mehmets toppkrog A. Etna B. Hekla C. Mikla Perfekt strandlunch ÄGGSALLAD MED TONFISK PÅ ROSTAT BRÖD Lika god hemma som på utfl ykten. Packa röran och bröden för sig i en kylväska. Lägg ihop när det är dags att äta. FÖR 4 PERSONER 3 ägg 200 g tonfisk i olja ½ dl finskuren gräslök 4 msk majonnäs salt, nymalen svartpeppar, chiliflakes rostat bröd till servering finskuren gräslök och körsbärstomater till garnering GÖR SÅ HÄR 1. Hårdkoka äggen ca 8 minuter. Spola i kallt vatten. Skala och hacka äggen grovt. 2. Häll av tonfi sken och dela den i grova bitar i en bunke. Tillsätt ägg, gräslök och majonnäs. Krydda med 3 krm chilifl akes, 2 krm salt och 1 krm peppar. 3. Klicka äggröran på rostat bröd. Garnera med gräslök och körsbärstomater. FÖR ALLA hittar du på ica.se vid respektive recept. Liselotte tipsar »Att ha picknick på bryggan är härligt. Lägg drycken i en gammal potatiskorg eller liknande och kyl i vattnet om det är kallare än luften.« Spontan sommarmiddag på bryggan! PIZZA MED SPARRIS OCH VÄSTERBOTTENSKRÄM En supergo pd izza att äta i snibbar som tilltugg. FÖR 4 PERSONER 25 g jäst 2 ½ l l mu met vatten 1 tsk salt 1 ms o iv d j k l o alj 6–7 dl vetem special 2 dl crème fra c e jöl i h P 2 l r ev n väster o ensost 2 tsk fl ty ande honung d i b tt 1 knippe grön sparris (250 g) vilda örter, t ex späda maskrosblad och hundkexblad, eller rucola till garnering Pizza behöver inte nödvändigtvis ha tomatsås. Den här lyxiga varianten toppas med ostkräm i stället. GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Lös upp jästen i det ljumna vattnet i en bunke. Tillsätt salt, olja och vetemjöl. Arbeta degen ca 10 minuter i maskin eller ca 15 minuter för hand. Täck med en bakduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter. 3. Ta upp degen på mjölat underlag. Dela den i 2 delar. Dra eller kavla ut till två tallriksstora pizzor. Lägg bottnarna på bakpappersklädda plåtar. 4. Rör samman crème fraiche, ost och honung. Bred krämen över bottnarna. 5. Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen. Om sparrisen är tjock, dela den på längden. Skär den sedan tvärs över och fördela över bottnarna. Krydda med 2 krm svartpeppar. 6. Grädda pizzorna i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills de är gyllene. Låt svalna något. Garnera med vilda örter eller rucola. B U F F É 6 – 7 • 2 0 1 4 31 buf1406s30-35.k.Bryggan sommarmat.indd 31 2014-05-21 11:34 e r a f l e e k d t t t a p