Buffé 1
Ftill midsommar ina fi sken Smakrik och smart som
marmat utan stress. Det brynta smöret med matjes och lök kan göras en stund i förväg. Hittar du ingen gös går torsk precis lika bra. Recept Tareq Taylor Foto Peter Kroon Tareq – helt enkelt I nya boken »Helt enkelt« (Massolit förlag) bjuder Tareq Taylor på sina favoritrecept, rätter som han ständigt återkommer till. Vilda örter och mycket grönsaker är en självklarhet. Boken kommer ut i höst. GÖS MED MIDSOMMARSMAKER Matjessill, färskpotatis och dill bjuder på härliga midsommarsmaker till den fi na gösfi lén. Det går också bra med torskfi lé. 4 PERSONER 100 g smör 1 kruka dill 700 g färskpotatis 1 gul lök 1 citron 100 g matjessill 19 B U F F É 2 • 201 4 700 g färsk gösfilé smör till stekning salt ev gräslöksblommor till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Hetta upp smöret i en liten kastrull. Dra från värmen när det börjar bli lätt brynt och doftar nötigt. 2. Plocka dillen och spara kvistarna. 3. Skrubba potatisen och koka den mjuk med dillkvistarna i lättsaltat vatten. 4. Skala, dela och fi nhacka löken. Finhacka hälften av den plockade dillen. Skala citronen med kniv och skär ut hinnfria fi léer. Hacka matjessillen. 5. Lägg lök, hackad dill, citronfi léer och sill i kastrullen med det brynta smöret. 6. Skär gösen i portionsbitar. Stek dem i smör i en stekpanna på hög värme. Krydda runt om med 1 tsk salt. 7. Koka upp sillsmöret. Skeda det över fi sken och potatisen på tallrikar. 8. Garnera med resterande dill och ev gräslöksblommor. FÖR ALLA Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör. Innehåller mjölkprotein.