Buffé 1
g Fr HEMGJORD NYPONSOPPA MED APELSIN Läskande och
god att ha som mellanmål. Serveras kall, gärna med en liten kardemummaskorpa till. FÖR 4 PERSONER 8 dl vatten ¾ dl rörsocker 1 dl nyponskalsmjöl 1 dl färskpressad apelsinjuice ev apelsinskivor till garnering GÖR SÅ HÄR 1. Koka upp vatten och socker i en kastrull tills sockret lösts upp. 2. Vispa i nyponskalsmjölet. Låt sjuda på svag värme ca 5 minuter. Ta från värmen. Tillsätt apelsinjuicen. 3. Sila soppan genom en fi nmaskig sil. Låt svalna. 4. Häll upp i glas. Dekorera gärna med apelsinskivor. i AVOKADO& JORDGUBBSSALSA En frisk och god salsa till grillad lax eller kyckling. FÖR 4 PERSONER 250 g jordgubbar 1 avokado ½ rödlök ½ kruka koriander 1 msk färskpressad limejuice olivolja flingsalt GÖR SÅ HÄR 1. Ansa och skär jordgubbarna i små bitar. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur och tärna. Skala och fi nhacka löken. Hacka koriandern. 2. Blanda jordgubbar, avokado, lök och koriander i en skål. Tillsätt limejuice och 1 tsk olja. Krydda med 2 krm fl ingsalt. EGEN NYPONSOPPA En riktig vitaminbomb Salsa – gott till grillat! Oväntade gubbar Jordgubbar är gott i så mycket mer än söta desserter. Prova salsan bredvid, men testa också jordgubbar i sallad med till exempel getost, fårost eller mozzarella. B U F F É 6– 7 • 201 4 35 k ä s u c h r f t och t t