Buffé 1
SYRADE TOMATER MED ÄPPLE & KÅLRABBI Är du en kåls
keptiker? Prova kålrabbi. Krispig, söt och med en mild kålsmak. FÖR 6–8 PERSONER 250 g röda eller gula körsbärstomater God både varm och kall. Våga kålrabbi! 1 silverlök 1 grönt äpple 300 g kålrabbi 2 msk hackad bladpersilja ÄTTIKSLAG ½ dl ättiksprit (12 %) 1 ½ msk strösocker 1 msk honung 3 ½ dl vatten 1 ½ msk salt GÖR SÅ HÄR: 1. Rör ihop ättika, socker, honung, vatten och salt till lagen. 2. Dela tomaterna i klyftor. Skala, dela och skiva löken tunt. Skala, kärna ur och skär äpplet i tunna skivor. Skala, dela och skiva kålrabbin. 3. Blanda tomat,lök, äpple och kålrabbi med lagen. Låt dra några timmar före servering. Rör ner persiljan. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. I glaset! Bjud på nymustad äppelmust, gurkvatten, ekologiskt rödvin, en god ale eller varför inte en lite starkare IPA. 10 B U F F É 9 • 201 4