Buffé 1
ICA AKTUELLT Kalasgoda äpplen Svenska äpplen mogn
ar långsamt. Det ger tid att utveckla en fantastisk doft och smak, unik för varje sort. Skörda från trädgården eller upptäck svenska sorter i butiken – även ekologiska. Egen äppelmust är lyx, och få saker slår en riktigt god äppelpaj! »Allt kött är mört; det tar bara olika lång tid att tillaga.« håkan fällman, styckmästare och ICAs köttexpert UTMÄRKT SVENSK NÖTFÄRS Till hemgjorda hamburgare och pannbiff ar passar det extra bra med en grovmalen, lite fetare och mer smakrik nötfärs. Som nötfärsen i produktserien Utmärkt svenskt kött av utvalda djur på svenska gårdar. Söt eller syrlig must? Läs på etiketten vilken av ICA Selections nya måltidsdrycker som passar bäst till maten. Smaksäkrade måltidsdrycker Pannbiff med svampsås. Söt och syrlig äppelmust, halvtorr äppelcider och torr päroncider är några av höstens dryckesnyheter från ICA Selection. Unikt är att dryckerna är smaksäkrade, det vill säga testade av proff s som gett dem varsin smakprofi l och tips på vilken mat de passar till. Päroncidern har en vuxen smak som passar extra bra till kyckling och grönsaker, medan den syrliga äppelmusten gjord på främst gröna äpplen är det perfekta valet till en bit lax. Dryckerna produceras i Sverige. SAMARBETE FÖR MER SVENSK MAT ICAs eget bacon består numera av svensk råvara. Övergången är ett led i att möta den stora eſt erfrågan på produkter med svenskt ursprung. ICA har också inlett ett långsiktigt samarbete med LRF, som ska göra det lättare att välja mat från svenska bönder. Flera av ICAs produktlanseringar kommer därför att ha det svenska ursprunget i fokus. Ett exempel är God smak från... som är ett urval av svenska klassiker tillverkade av småskaliga producenter med ett gediget hantverkskunnande. Nu med svensk råvara. 38 000 BESÖK GILLA-SYMBOL FÖR SVENSKT KÖTT ICAs nya symbol Vi gillar svenskt kött ska göra det lättare att hitta kött r f ån svenska gårdar i butiken. Det fi nns många goda skäl att välja svenskt kött. – Svensk djuromsorg hör till den bästa i världen, säger Håkan Fällman, styckmästare och ICAs köttexpert. Håkan vurmar för ett mer medvetet köttätande eſt er devisen hellre bra kött men mer sällan. Han tipsar också om att variera sig med olika styckningsdetaljer, »from nose to tail«. – Däremot behövs det inte fler styckningsdetaljer, utan fler färdiga måltidslösningar som förenklar vardagen samtidigt som hela djuret tas tillvara, menar Håkan. Håkan Fällman hade Bittes äppelpaj i september 2013 på ica.se. Näst mest poppis bland äppelrecept var Enkelt äppelmos följt av Världens godaste äppelsmulpaj. MÖR OCH SMAKRIK DELIKATESS Trendkockar har länge sjungit kindens lov, gärna tillagad i timmar tills köttet riktigt faller isär av mörhet. Nu kan hemmakocken snabbt och enkelt imponera på gästerna med lågtempad och färdigkryddad griseller nötkind av svenskt ursprung. Värm köttet i mikro eller kastrull. Sortimentet Rätt enkelt utökas med kinder av nöt och gris tillagade på låg temperatur. Mört, saſt igt och smakrikt! Kundkontakt 020-83 33 33 → kundkontakt@ica.se → ICA.se B U F F É 9 • 201 4 15 MED RESERVATION FÖR LOKALA AVVIKELSER I DIN ICA-BUTIK. FOTO: SANNA LINDBERG