Buffé 1
FARBROR GRÖNS KOKOSSOPPA Den här mustiga grönsaks
soppan kryddas med methilöv, som är bockhornsklöverns goda blad. Persilja eller någon annan färsk ört går fi nt som alternativ. Zucchini på hyllan Stora zucchini vinner på att lagras, i bokhyllan till exempel, tipsar Johannes. FÖR 4 PERSONER 2 gula lökar 2 potatisar 1 morot 1 liten zucchini (ca 300 g) 1 dl torrt vitt vin 1 burk kokosmjölk (400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning 1 msk torkade methilöv (bockhornsklöver) eller ½ dl finhackad persilja 6 lila störbönor eller 150 g sockerärter rapsolja salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skala, dela och fi nhacka löken. Skala potatis och morot. Skär potatis, morot och zucchini i bitar. 2. Fräs lök, potatis och grönsaker i 2 msk olja i en stor kastrull ca 2 minuter. 3. Tillsätt vin, kokosmjölk, buljongtärning och 4 dl vatten. Koka upp och låt småkoka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter. Tillsätt methilöv/persilja och mixa soppan slät med en stavmixer. Krydda med 1 ½ tsk salt och 2 krm peppar. 4. Strimla bönorna eller sockerärterna tunt. Strö dem över soppan. Servera gärna soppan med ett gott bröd. Sopptider VARIERA SOPPAN Mangold, gröna ärter, spenat, palsternacka… 18 B U F F É 9 • 201 4 FÖR ALLA Fri från gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. » Om man är en sådan som tror att det är viktigt att det odlas mer i städerna – för klimatet och för tillgång till bra mat – är det en bra idé att börja med sig själv. « O d la di n a e g n a s m a k re