Buffé 1
NÄST SIST ICA Kort: 033-47 47 90 ICA kundkontakt:
020-83 33 33 (helgfri mån–fre, kl 9–15) Tel redaktionen/växeln: 08-505 562 00 Adress: Box 3265, 103 65 Stockholm Besök/Bud: Birger Jarlsgatan 61 E-post: red.buff e@otw.se Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@otw.se Ansvarig utgivare: Anders Svensson Redaktör: Lina Wallentinson, lina.wallentinson@otw.se Receptansvarig: Ellinor Jidenius (föräldraledig), Sofi a Nilsson (vik), sofi a.nilsson@otw.se Art director: Nina Olsson Formgivare: Irina Rönnskog Webbredaktör: Camilla Thörnqvist camilla.thornqvist@otw.se Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Korrektur: Peje Hasselqvist Annonsfrågor: Pia Modin Björklund, pia.modin@ica.se Redaktionsråd: Nina Tarukoski, Anders Milbers, Christina Karlsson Produktion: OTW Communication, (miljöcertifi erat enligt ISO 14001) Repro: Done Tryck: Roto Smeets På ica.se/buff e hittar du bland annat utlovat extramaterial, information om rekvisita och det digitala arkivet. Där presenteras också vinnarna i Buff és tävlingar. DÄRFÖR FÅR DU BUFFÉ! Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buff é utan extra kostnad när du handlar för 1 200 kr i månaden eller mer med ICA-kort. Mer info på ica.se. Vinn 300 kr i matpengar! 2. Plantera snart, tipsar Johannes A. Vitlök B. Blomkål C. Zucchini 3. Kalf & Hansens melonskal blir A. Melonmjöl B. Müsli C. Marmelad NYPONTRYFFEL MED KOKOS Förvara gärna tryff eln i kylen tills den ska serveras. CA 15 STYCKEN 2 dl färska nypon 200 g ljus choklad 50 g rumsvarmt smör 3 msk vispgrädde 1 msk finrivet citronskal 1 dl kokosflingor GÖR SÅ HÄR: 1. Dela nyponen. Pilla ut och släng fröna. Finhacka nyponen. 2. Smält choklad och smör i ett vattenbad. 3. Koka upp grädden och häll den över chokladen och smörblandningen. 4. Blanda ner ¾ av nyponhacket, citronskal och kokos. Klä en form,18 x 26 cm, med plastfolie. Häll i smeten. 5. Strö över resten av nyponhacket. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst 3 timmar. Skär i bitar. Sommarminnen Bit i en tryffel och minns sommarens rosor. Rune Kalf Hansen smaksätter sina tryfflar med färska nypon, kokos och citron. Recept Rune Kalf Hansen Foto Lennart Weibull 50 VINNARE Gör så här: Skriv ner svaren på ett vykort och skicka till Buff é, Box 3265, 103 65 Stockholm, eller mejla till tavling.buff e@otw.se eller gå in på ica.se/buff e – senast den 30 september. Vinnarna presenteras på ica.se/buff e från den 15 oktober. 1. Tricket för rosa äppeldricka A. Lite rödbetsjuice B. Röd hushållsfärg C. Röda äppelskal 4. Sofi a fyller köttbullarna med A. Halloumi B. Mozzarella C. Manchego Nästa nummer kommer 15 oktober Höstig pumpafest & ärtiga veggobiff ar I växthuset på Kosters Trädgårdar fi ras årets skördefest med både soppa och sagolik ostkaka på pumpa. Eſt er febrilt labbande i Buff és provkök presenterar vi den ultimata veggobiff en – gula ärter är tricket. till sist... Många har hört av sig... Frasiga ärtbiff ar Pumpapartaj »Falsk ostkaka« B U F F É 8 • 201 4 Men vad tycker du om Buffé? Mejla mig och berätta på tony.wallin@otw.se. 39 5. Fransk äppelpaj i stekpanna A. Tarte tatan B. Tarte tatin C. Tarte tatun Läs mer om kocken Rune Kalf Hansen på sid 5. Mikael, Sara, Klaus, Bosse, Lars och Ronnie är några i foodswapgänget som stolt visar upp sina varor. »Själv rostade jag en granola och lade i påsar. 30 B U F F É 9 • 2 0 1 4 Mycket nöjd kom jag hem med en korg full med saft, marmelad, torkad svamp och bröd. « buf1409s30-35 Foodswap.k.indd 30 2014-08-21 14:03 FOODSWAP -matbytardag! Släng mindre, träffa nya vänner, prata mat och dela med dig. Fixa en foodswap! Liselotte Forslin plockade upp trenden i USA och planterade den i en trädgård i Uppsala. Ett matglatt gäng bullade upp sylt, saft, svamp och bröd. Efter en halvtimme var matbytet i full gång. Av Liselotte Forslin Foto Ulrika Ekblom Matfoto Lennart Weibull