Buffé 1
GOTT UNDER GRANEN Ätbara Ta på dig förklädet och
kliv in i köket. Det är hög tid att fixa säsongens hemgjorda presenter – senap med torkade fikon, polkagriskola och äppelchutney. klappar POLKAGRISKOLA 30–40 KOLOR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 50 g smör 3 dl vispgrädde 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap 2 krm flingsalt 1 tsk vitvinsvinäger ca 10 polkagriskarameller GÖR SÅ HÄR 1. Blanda alla ingredienser utom polkagrisarna i en kastrull. Koka upp och låt koka på medelvärme till 125°C ca 25 minuter. Rör om då och då. 2. Häll upp kolan i en bakpappersklädd form, ca 20 x 15 cm. Krossa polkagrisarna och strö över. Låt svalna i rumstemperatur. Skär i bitar. HEMGJORD SENAP MED FIKON CA 2 DL / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 ½ dl torkade fikon 1 msk bruna senapsfrön 2 msk gula senapsfrön ½ dl vatten 1 msk senapspulver ½ dl äppelcidervinäger 2 msk honung ¾ tsk salt ½ dl rapsolja GÖR SÅ HÄR 1. Blötlägg fikonen i kallt vatten över natten. Häll av. 2. Sjud senapsfröna i en kastrull med vatten ca 5 minuter. Häll av. 3. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer. Lägg upp i en väl rengjord glasburk. Förvara i kylskåp. Recept på äppelchutney hittar du på buffe.se! 10 BUFFÉ #11/2018