Buffé 1
PÅ JULBORDET PALSTERNACKA MED SARDELLER OCH KAPRI
S 6 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 500 g palsternackor 2 msk olivolja ½ tsk salt Topping 2 schalottenlökar 2 msk olivolja 3 sardellfiléer 1 msk kapris 2 krm svartpeppar ½ dl hackad persilja GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Skala och skär palsternackan i mindre bitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt och ringla över oliv oljan. Krydda med salt. Rosta i mitten av ugnen ca 25 minuter, rör om efter halva tiden. 3. Topping: Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs i oljan tillsamBAKAD ROTSELLERI MED BRYNT SALVIASMÖR OCH HASSELNÖTTER 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 rotselleri ca 800 g 2 msk rapsolja 1 tsk salt 100 g smör 2 dl färsk salvia 1 dl hackade rostade hasselnötter 65 g ruccola 2 krm svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°C. Skala rotsellerin och halvera. Lägg på varsin bit aluminiumfolie på en plåt. Häll över olja och salt. Linda in rotsellerin i folien. Baka i mitten av ugnen i ca 1 timme eller tills den är mjuk. Låt svalna lite. 2. Smält smöret i en kastrull och låt bubbla på medelvärme tills det blir gyllene och doftar nötigt. Lägg i salviabladen mot slutet och låt brynas i smöret. 3. Skär rotsellerin i mindre bitar och lägg på ett fat. Strö över hasselnötter, ruccola och svartpeppar. Ringla över det brynta salviasmöret. 25 BUFFÉ #11/2018 mans med sardeller och kapris. 4. Lägg upp palster nackan på ett fat. Toppa med sardellröran, svartpeppar och hackad persilja.