Buffé 1
JULBAKA SAFFRANSKLADDKAKA MED CRÈME FRAICHEFROST
ING OCH GRANATÄPPLE 10–12 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 150 g vit blockchoklad 150 g smör 1 paket saffran ½ g 2 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 3 ägg smör och mjöl till formen granatäppelkärnor till garnering Frosting 2 dl crème fraiche ½ dl florsocker ½ tsk vaniljsocker GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Rör ner saffran. Låt svalna lite. 2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i chokladsmöret. Tillsätt ägg och blanda till en slät smet. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen 23–25 minuter. Låt svalna helt. 3. Frosting: Vispa crème fraiche, florsocker och vanilj socker till en fast kräm och bred över den kalla kakan. Toppa med granat äppelkärnor. 34 BUFFÉ #11/2018