Buffé 1
NOVEMBER ANNONS GRILJERAD JULSKINKA MED APELSINSE
NAP OCH NÖTCRUST 8 PERSONER (BUFFÉ) / 30 MIN INGREDIENSER TIPS! Är du nötallergiker? Byt ut nötterna i nötcrustet mot solroseller pumpakärnor. 1 färdigkokt julskinka, Scan Apelsinsenap 3 dl skånsk senap 1 msk senapspulver 2 msk konc apelsinjuice ½ msk flytande honung Nötcrust 2 dl valnötter 1 dl rostad lök 1 ½ msk ströbröd 20 g finskuren gräslök Griljering 1 dl apelsinsenap 1 äggula 1 msk majsstärkelse eller potatismjöl ca 1 dl nötcrust majsstärkelse att sikta över GÖR SÅ HÄR 1. Apelsinsenap: Rör ihop samtliga ingredienser. 2. Nötcrust: Mixa nötter och rostad lök grovt i en matberedare. Ta ur hälften och blanda med gräslöken, ställ åt sidan till servering. Mixa resten med ströbrödet till ett fint smul. 3. Griljering: Sätt ugnen på 225°C. Rör ihop senap, äggula och majsstärkelse. Lägg skinkan på ett ugns säkert fat. Torka av skinkan med hushållspapper. Sikta över majsstärkelse. Bred griljeringen över skinkan. Strö på nötcrusten. 4. Griljera skinkan mitt i ugnen 10–15 minuter eller tills den fått fin färg. Låt svalna. Skär sedan i skivor och servera med apelsinsenap och nötcrust. KÖTTBULLAR MED RÖDBETSKRÄM OCH SYLTLÖK 8 PERSONER (BUFFÉ) / 30 MIN INGREDIENSER GÖR SÅ HÄR Rödbetskräm 500 g kokta skalade rödbetor 1 dl skivade inlagda rödbetor ½ dl smetana 3 msk finriven färsk pepparrot 1 tsk dijonsenap ½ tsk salt 2 krm svartpeppar Syltlök ½ dl pumpakärnor 1 dl syltlök 20 g färsk persilja Köttbullar 500 g färdiga köttbullar, Scan 1 msk smör 38 BUFFÉ #11/2018 1. Rödbetskräm: Ansa och skär rödbetorna i bitar. Mixa rödbetor, inlagda rödbetor, smetana, salt och peppar till en slät kräm. Rör i pepparroten och dijonsenap. 2. Syltlök: Rosta pumpakärnorna i en torr het stekpanna. Grovhacka syltlöken och persiljan. Strö hacket och pumpakärnor över rödbets krämen. 3. Stek köttbullarna i smöret tills de är varma och servera med rödbetskrämen och syltlöken.