Buffé 1
DECEMBERMYS PEPPARKAKSTRIFLE 6 PERSONER / 15 MIN
INGREDIENSER 250 g mascarpone 2 dl vispgrädde ½ dl florsocker 1 krm vaniljpulver 1 dl dulce de leche eller karamelliserad mjölk ca 20 pepparkakor VARM GÖR SÅ HÄR 1. Vispa mascarpone, grädde, florsocker och vanilj pulver fluffigt. 2. Varva krämen med dulce de leche och pepparkakor i glas. Avsluta med att smula lite pepparkakor på toppen. Servera direkt. TIPS! Servera pepparkakstriflen med skivad apelsin eller clementin. TRANBÄRSGLÖGG 6 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER ½ apelsin 3 cm färsk ingefära 1 liter tranbärsjuice 1 kanelstång 8 kryddnejlikor ½ tsk hel kardemumma mandel och torkade tranbär till servering GÖR SÅ HÄR 1. Tvätta apelsinen noga. Skala med kniv eller skalare utan att få med det vita. Skala och skiva ingefäran. 2. Värm tranbärsjuice, apelsinskal och kryddor i en kastrull. Ta från värmen och låt stå och dra minst 1 timme. 3. Sila bort kryddorna och värm glöggen vid servering. Häll upp i glas med mandel och torkade tranbär. 15 BUFFÉ #11/2018